Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

CONTROL OF CERAMIC AND PORCELAIN FURNACE TEMPARATURE WITH MICROCONTROLLER

Yıl 2001, Sayı: 002, 166 - 171, 15.06.2001

Öz

Furnaces using for cooking ceramic and porcelain products are genarally worked with manual

controlled. There are important details cooking of ceramic and porcelain products; opening and

closing of furnace chimney in obvious periods, having the furnace on or off or shocking in different

periods. To apply above specifiations, there must be charged person who is experienced and slillful in

his jop. If the furnace charged person doesn’t do regularly and appropriately desired activities, quality

of the products will decrease in the same ratio.

The microcontrolled systems can be used for the applicability of the desired furnace activity in the

sensitive manner and to obtain the qualified products. In this study, control of ceramic and porcelain

furnace are done with 16 bit HPQHigh Performance Controller) card.

Kaynakça

  • Elimko, Termocupllar, böl 4.
  • Embedded Controllers Databook, 1992, HPC Family, National Semiconductor, 4-1/4-194p.
  • Embedded Controllers Databook, 1992, HPC Applications, National Semiconductor, 5-1/5- 422 p.
  • HPC 16083/16043/16003 User’s Manual, 1997, National Semiconductor.
  • Korürek M., 1988, Tıp Elektroniğinde Kullanılan Kuvvetlendiriciler ve Dönüştürücüler^. 83-87.
  • Microcontrollers Databook, 1988, National Semiconductor, section 4-5-6.
  • Uffenbeck J., 1985, Microcomputers and Microprocessors, Prentice-Hall Inc., Englewood Cliffs, N.J.
  • Saraoğlu H.M., 1995, 16 Bitlik HPC Kartı ile Sıcaklık Ölçümü, D.P.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü.

SERAMİK ve ÇİNİ FIRIN SICAKLIĞININ MİKROKONTROLCÜ (HPC) İLE DENETİMİ

Yıl 2001, Sayı: 002, 166 - 171, 15.06.2001

Öz

Seramik teknolojisinde (980°C - 1040°C) seramik ve çini ürünlerinin pişirilmesi için kullandan

fırınlar genellikle manual kontrollü olarak çalıştırılmaktadır. Seramik ve çini ürünlerinin

pişirilmesinde fırın bacasını belli aralıklarla açıp kapama, fırını belli sürelerde aktif, belli sürelerde

pasif ve şoklama yapma gibi birtakım yardımcı işlevler gerekmektedir. Bu da fırınla ilgili bir

görevlinin sürekli olarak ilgisine ve becerisine bağlıdır. Eğer fırın görevlisi gereken aktiviteleri

yerinde ve muntazam bir şekilde yapmazsa mamulün kalitesi de aynı oranda düşecektir.

Tanımlanan fırın aktivitesinin hassas bir şekilde yapılması ve kaliteli mamuller elde edilmesi için

mikrokontrollü sistemlerden yararlanılabilmektedir. Bu çalışmada seramik ve çini fırınların

kontrolleri 16 bitlik HPC (High Performance Controller) kartı ile sağlanabilir.

Kaynakça

  • Elimko, Termocupllar, böl 4.
  • Embedded Controllers Databook, 1992, HPC Family, National Semiconductor, 4-1/4-194p.
  • Embedded Controllers Databook, 1992, HPC Applications, National Semiconductor, 5-1/5- 422 p.
  • HPC 16083/16043/16003 User’s Manual, 1997, National Semiconductor.
  • Korürek M., 1988, Tıp Elektroniğinde Kullanılan Kuvvetlendiriciler ve Dönüştürücüler^. 83-87.
  • Microcontrollers Databook, 1988, National Semiconductor, section 4-5-6.
  • Uffenbeck J., 1985, Microcomputers and Microprocessors, Prentice-Hall Inc., Englewood Cliffs, N.J.
  • Saraoğlu H.M., 1995, 16 Bitlik HPC Kartı ile Sıcaklık Ölçümü, D.P.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü.
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hamdi Melih Saraoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Sayı: 002

Kaynak Göster

APA Saraoğlu, H. M. (2001). SERAMİK ve ÇİNİ FIRIN SICAKLIĞININ MİKROKONTROLCÜ (HPC) İLE DENETİMİ. Journal of Science and Technology of Dumlupınar University(002), 166-171.

HAZİRAN 2020'den itibaren Journal of Scientific Reports-A adı altında ingilizce olarak yayın hayatına devam edecektir.