Bu caltsmada, 4 farkli bitki tohumunun cimlenme ve cimlenme
sonrast fide buyumeleri uzerine yonca ozialerinin allelopatik etkileri
arasttrtlmtsttr. Tohumlar petri kutularinda 250 C'de cimlendirilmistir.
Uygulanan ozutler, yoncantn kok ve govdesinden homojenizasyon ve
santrifujlemeyle elde edilmistir. Tohumlarin cimlenme oranlart 5 giin
boyunca kaydedilmis ve 5. gunde fidelerin uzunluk ve agtrltklart 0/-
culmustur. Sonuc olarak; bugday, arpa, karpuz ve salataltk tohumlartntn
cimlenme vefide buyumesi, tum uygulamalar tarafindan kuvvetle
inhibe edilmistir. Govde ozutiiniin kok oziitunden. daha inhibitor etkiye
sahip oldugu belirlenmistir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Yapısal Biyoloji |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Ocak 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Sayı: 001 |