Araştırma Makalesi

AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI

26 Aralık 2016
PDF İndir
TR

AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI

Öz

Afro-Avrasya, Afrika, Avrupa ve Asya'yı tek bir kıta olarak tanımlayan ve eski tarihte eski dünya olarak tanımlanan kara parçasıdır. Amerika kıtası keşfedilmeden önce dünya olarak bu üç kıta üzerinde insanlar yaşamaktaydı. Dünyanın küreselleşmesi ile birlikte, birbirinden uzak kültürlere sahip ülkelerin birbirleri ile etkileşime geçerek, birbirlerinin kültürlerel değerlerini öğrenmeye başlamış bulunmaktadır.

Bu çalışmada, Afro-Avrasya’yı bir bütün olarak temsil etmesi amacı ile Güney Kore, Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye, Bosna-Hersek ve Somali kültürlerini kaynaştırmak amacı ile, siyasal olarak ülkeleri kurduğu büyükelçilikler dışında, bu ülkelerin hükümetlerinin, kendi dışında diğer ülke kentlerinde kuracakları ve kendi kültürlerini tanıtacakları konsept olarak oluşturacakları “Kültürlerarası Restaurant Projesi” model olarak sunulmaktadır. Bu projede her ülke, ülkesinin kültürünü tanımlayan konsept restaurantlar oluşturacaktır. Bu konseptte, en güzel ev veya tarihi bina modellerini tip proje olarak yapacak, bu evlerde kendi yemeklerini, özel içeceklerini, folklorunu, geleneksel giysilerini ve misafirperverliklerini göstererek, diğer ülkelerde kendi ülkesinin kültürel tanıtımını yapacaktır.

Bu modelde, bu işletmelerin kar merkezi olarak franchising sistemi ile çalıştırılması öngörülmektedir. Bu işletmeler, ülkelerin kültür bakanlığına bağlı çalışacak, konsept olarak da ilgili ülkenin kültür bakanlıkları tarafından oluşturulacak. Diğer ülkelerde bu işletmeler belli proje ile kurulacak ve işletmesi kar merkezi olarak belli ücret karşılığında ihale ile belli süreli çalıştırma hakkı verilecektir. Bu işletmenin denetimleri, ilgili ülkelerin kültür bakanlığı denetçileri tarafından yapılacaktır. 

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Bi M., (2007) Kafkas Tarihi C. I Selenge Yayınları, İstanbul, 2007.
  2. BAHADIR G, (2002) Batı’dan Doğu’ya Uzanan Çizgide Balkanlar ve Türkler, Konya, Çizgi Kitabevi Yayınları, Ağustos 2002.
  3. COZZARIN B.P., (2006) 'Are World-First Innovations Conditional on Economic Performance? Technovation, 26, s:1017-1028
  4. DEMİREL Ö., 1999. Öğretme Sanatı, Pegem Yayınları, Ankara, 1999
  5. DOĞAN C., 2009. Kazak Türklerinde Konukseverlik ve Konuk Ağırlama, Türk Dünyası Araştırmaları.
  6. HALLAK R., vd. (2011) The Place Identity E Performance Relationship Among Tourism Entrepreneurs: A Structural Equation Modelling Analysis, Tourism Management, 33(1), pp.143-154.
  7. KIM S., vd. (2000) The nutrition transition in South Korea, The American journal of clinical, Vol. 71 No.1 s.44-53
  8. KOÇ L, vd, (2010) Güney Kafkasya’da Yerel Girişimler Yolu ile Diyalogu Arttırmak - Yerel Yönetim Birlikleri Üzerine Fizibilite Çalışması, TESEV, Aralık, p.14-18.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

26 Aralık 2016

Gönderilme Tarihi

4 Aralık 2016

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2016

Kaynak Göster

APA
Kocaman, M. L. (2016). AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 458-466. https://izlik.org/JA64PC48FK
AMA
1.Kocaman ML. AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Published online 01 Aralık 2016:458-466. https://izlik.org/JA64PC48FK
Chicago
Kocaman, Mehmet Levent. 2016. “AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Aralık 1, 458-66. https://izlik.org/JA64PC48FK.
EndNote
Kocaman ML (01 Aralık 2016) AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 458–466.
IEEE
[1]M. L. Kocaman, “AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, ss. 458–466, Ara. 2016, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64PC48FK
ISNAD
Kocaman, Mehmet Levent. “AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 01 Aralık 2016. 458-466. https://izlik.org/JA64PC48FK.
JAMA
1.Kocaman ML. AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2016;:458–466.
MLA
Kocaman, Mehmet Levent. “AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Aralık 2016, ss. 458-66, https://izlik.org/JA64PC48FK.
Vancouver
1.Mehmet Levent Kocaman. AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2016;458-66. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64PC48FK

Dergimiz EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında, SOBİAD ve Türk Eğitim İndeksi'nde yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.