BibTex RIS Kaynak Göster

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ

Yıl 1999, Sayı: 2, - , 20.06.2015

Öz

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ

Yıl 1999, Sayı: 2, - , 20.06.2015

Öz

Trafik terörüne çözüm bulmak için, disiplinlerarası bir alan olan trafik alanında, psikologlar da çalışmaya başladılar. araştırmalarda, “insan faktörü" trafik kazalarındaki en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden, hem trafik kazalarının nedenini anlamak dolayısıyla önlemek, hem de trafik kazaları sonucunda yaşanan stresleri azaltmak için, trafik psikologları bu alanda çalışmaya başladılar. Trafik psikologları, güvenli sürücülerin taşıması gereken özellikleri belirlediler. Bu özelliklerden bir tanesi de, sürücülerin yetenekleridir. psikoteknik Merkezinde zihinsel ve psikomotor yetenekleri değerlendiren testler uygulanmaktadır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şerafettin Sevim Bu kişi benim

Yildiz Kurtyılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sevim, Ş., & Kurtyılmaz, Y. (2015). KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi(2).
AMA Sevim Ş, Kurtyılmaz Y. KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Haziran 2015;(2).
Chicago Sevim, Şerafettin, ve Yildiz Kurtyılmaz. “KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2 (Haziran 2015).
EndNote Sevim Ş, Kurtyılmaz Y (01 Haziran 2015) KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2
IEEE Ş. Sevim ve Y. Kurtyılmaz, “KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2, Haziran 2015.
ISNAD Sevim, Şerafettin - Kurtyılmaz, Yildiz. “KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2 (Haziran 2015).
JAMA Sevim Ş, Kurtyılmaz Y. KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015.
MLA Sevim, Şerafettin ve Yildiz Kurtyılmaz. “KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2, 2015.
Vancouver Sevim Ş, Kurtyılmaz Y. KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015(2).

Dergimiz EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında, SOBİAD ve Türk Eğitim İndeksi'nde yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.