BibTex RIS Kaynak Göster

ATATÜRK'TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ

Yıl 1999, Sayı: 2, - , 20.06.2015

Öz

ATATÜRK'TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ

Yıl 1999, Sayı: 2, - , 20.06.2015

Öz

Bir eylem adalı olduğu kadar, fikir adamı da olan Atatürk’ün hayatında "kitap" daima önemli bir yer tutmuştur. Atatürk'teki okuma tutkusu çocukluğundan, hayata gözlerini yumduğu ana kadar devam etmiştir. Cephede bile okumaktan geri kalmamıştır. Döneminin bütün tarih kitaplarını okuyan Atatürk, her önemli kararın uygulama öncesinde konuyla ilgili araştırma yapıp, bu konuda çeşitli kitaplar okumuştur. Çankaya Köşkü’nde kurduğu kütüphaneyi, yurt içinden ve yurtdışından getirttiği kitaplarla zenginleştirmiştir. Atatürk aynı zamanda seçkin bir yazardır. Büyük Nutuk bunun en büyük göstergesidir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurullah Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özdemir, N. (2015). ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi(2).
AMA Özdemir N. ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Haziran 2015;(2).
Chicago Özdemir, Nurullah. “ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2 (Haziran 2015).
EndNote Özdemir N (01 Haziran 2015) ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2
IEEE N. Özdemir, “ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2, Haziran 2015.
ISNAD Özdemir, Nurullah. “ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2 (Haziran 2015).
JAMA Özdemir N. ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015.
MLA Özdemir, Nurullah. “ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2, 2015.
Vancouver Özdemir N. ATATÜRK’TE OKUMA TUTKUSU VE KİTAP SEVGİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015(2).

Dergimiz EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında, SOBİAD ve Türk Eğitim İndeksi'nde yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.