SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA

Sayı: 29 20 Haziran 2015
  • Orhan Adıgüzel
  • Belma Keklik
PDF İndir
EN TR

SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA

Öz

İnsanın ruhsal boyutunun önem kazanmasıyla birlikte çalışma hayatında da işgörenlerin memnuniyetinin sağlanması, öncelikli konulardan biri haline gelmiştir. İşinde mutlu olmayan, çalışma ortamını sevmeyen bir insanın, genel anlamda mutlu olması ve çevresine yarar sağlaması beklenemez. İş tatmini olarak yorumladığımız çalışma hayatındaki mutluluk bu araştırmanın temelini oluşturmaktadır. Görevi insanlara sağlık aşılamak olan sağlık işgörenlerine ait çalışma hayatlarının sağlıklı olup olmadığı, bu çalışma kapsamında ele alınmış, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yenidoğan ünitesinde görev yapanlar üzerinde bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda sağlık kurumlarında İşgörenlerde iş tatmini sağlayan ve sağlamayan unsurlar tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. ADAMS A., BOND S., “Hospital Nurses’ Job Satisfaction, Individual and Organizational Characteristics”, Journal of Advanced Nursing, Cilt 32, Sayı 3, ss.536-543, 2000.
  2. CAN A., İBİCİOĞLU H., “Yönetim Yöneticilik Yönünden Üniversite Hastanelerinin Değerlendirilmesi”, SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , Cilt 13, Sayı 3, ss.253-275, 2008.
  3. CHIOCCHIO F., FRIGON J.Y, “Tenure, Satisfaction, Work Environment, Flexibility of People with Mental Retardation”, Journal of Vocational Behavior, Cilt No 68, Sayı 1, ss. 175-187, 2005.
  4. ÇALIŞKAN Z., “İş Tatmini: Malatya’da Sağlık Kuruluşları Üzerine Bir Uygulama”, Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları, ss.9-18, 2005.
  5. DERVİŞOĞLU Halime, Kamu Hastanelerinin Yenidoğan Ünitelerinin Yönetim Ve Organizasyonundan Kaynaklanan Sorunları Ve Çözüm Önerileri, Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Anabilim Dalı Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans Projesi, İstanbul, 2010.
  6. EREN E., Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi, Beta Yayım, Dokuzuncu Bası, 2006.
  7. FRANCO L.M., BENNETT S., KANFER R., STUBBLEBİNE L. “Determinants and Consequences of Health Worker Motivation in Hospitals in Jordan and Georgia”, Social Science and Medicine, Cilt No:58, Sayı:2, ss.343-355, 2004.
  8. GÜL H., OKTAY E., GÖKÇE E., “İş Tatmini, Stres, Örgütsel Bağlılık, İşten Ayrılma Niyeti ve Performans Arasındaki İlişkiler: Sağlık Sektöründe Bir Uygulama, Akademik Bakış, Sayı 15, Ekim 2008.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Orhan Adıgüzel Bu kişi benim

Belma Keklik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

20 Haziran 2015

Gönderilme Tarihi

20 Haziran 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Sayı: 29

Kaynak Göster

APA
Adıgüzel, O., & Keklik, B. (2015). SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 29. https://izlik.org/JA54JL93NC
AMA
1.Adıgüzel O, Keklik B. SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015;(29). https://izlik.org/JA54JL93NC
Chicago
Adıgüzel, Orhan, ve Belma Keklik. 2015. “SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy 29. https://izlik.org/JA54JL93NC.
EndNote
Adıgüzel O, Keklik B (01 Haziran 2015) SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 29
IEEE
[1]O. Adıgüzel ve B. Keklik, “SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy 29, Haz. 2015, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA54JL93NC
ISNAD
Adıgüzel, Orhan - Keklik, Belma. “SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 29 (01 Haziran 2015). https://izlik.org/JA54JL93NC.
JAMA
1.Adıgüzel O, Keklik B. SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015. Available at https://izlik.org/JA54JL93NC.
MLA
Adıgüzel, Orhan, ve Belma Keklik. “SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy 29, Haziran 2015, https://izlik.org/JA54JL93NC.
Vancouver
1.Orhan Adıgüzel, Belma Keklik. SAĞLIK KURUMLARINDAKİ İŞGÖRENLERİN İŞ TATMİNİ VE BİR UYGULAMA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi [Internet]. 01 Haziran 2015;(29). Erişim adresi: https://izlik.org/JA54JL93NC

Dergimiz EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında, SOBİAD ve Türk Eğitim İndeksi'nde yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.