Söyleşi
BibTex RIS Kaynak Göster

"Çarpıtılmış Gerçekliğin İnşası - Medya ve İletişim Mesleklerinde Manipülasyon / Manipülatif İletişimin Görünümleri " Kitaplarının Editörü Dr. Osman Çalışkan ile Söyleşi

Yıl 2021, Sayı: 5, 146 - 155, 28.12.2021

Öz

Enformasyon akışının hayatın bütün boşluklarına sızdığı çağımızda, olay ve olguların çarpıtılarak ya da bağlamından koparılarak sahte malumat şeklinde tedavüle sürülmesi şeklindeki algı yönetimi, yadırganmayan bir zaaf hâline geldi. Bu sebeple seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri değiştirmek olan manipülasyon olgusunu, konunun mantıksal ve psikolojik boyutlarıyla bütünlüklü bir bakış açısıyla irdelemek, yakıcı bir ihtiyaç olarak karşımızda duruyor.

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesinden Dr. Osman Çalışkan’ın editörlüğünde 30 akademisyenin katkısıyla hazırlanan “Çarpıtılmış Gerçekliğin İnşası” üst başlıklı iki ciltlik kitap çalışması, medya eksenli güncel tartışmaları iletişim çalışmalarının tarihsel seyri içinde eleştirel bir kavrayışla ele alan önemli bir metin olarak raflarda yerini aldı.

İlk cildi “Medya ve İletişim Mesleklerinde Manipülasyon” ikinci cildi “Manipülatif İletişimin Görünümleri” alt başlıklarını taşıyan bu hacimli çalışma, sadece alan uzmanları ya da medya çalışanları için değil eğitimciler, siyasal karar alıcılar ve medyaya her gün ve her an içerik üreten bütün kullanıcılar için farkındalık ve vizyon kazandıracak bölümler içeriyor.

İletişim literatürüne değerli bir katkı sunan bu kitapların editörü Dr. Çalışkan ile söz konusu kitaptan yola çıkarak manipülasyon kavramının dikkat çekici veçheleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kaynakça

  • Çalışkan, O. (Ed.). (2021). Çarpıtılmış Gerçekliğin İnşası 1 - Medya ve İletişim Mesleklerinde Manipülasyon. Nobel Akademik Yayıncılık. Çalışkan, O. (Ed.). (2021). Çarpıtılmış Gerçekliğin İnşası 2 - Manipülatif İletişimin Görünümleri. Nobel Akademik Yayıncılık.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Değerlendirmeler
Yazarlar

İbrahim Şamil Köroğlu 0000-0002-3152-4435

Yayımlanma Tarihi 28 Aralık 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Köroğlu, İ. Ş. (2021). "Çarpıtılmış Gerçekliğin İnşası - Medya ve İletişim Mesleklerinde Manipülasyon / Manipülatif İletişimin Görünümleri " Kitaplarının Editörü Dr. Osman Çalışkan ile Söyleşi. Düşünce Ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi(5), 146-155.