BibTex RIS Kaynak Göster

COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Öz

Dizel motorlarda enjeksiyon basıncı motor performansını, yakıt tüketimini ve emisyonlarını doğrudan etkilediğinden hassas ve etkili kontrolü gerekmektedir. Çünkü enjeksiyon basıncı, gerek yüksek basınç pompasının yapısından kaynaklanan gerekse enjeksiyon sırasında oluşan dalgalanmalar nedeniyle lineer olmayan, zaman değişkenli ve bozucu etkilerden çok çabuk etkilenen bir değişkendir. Bu nedenle geleneksel yöntemlerle, özellikle anlık ve büyük ölçekli yük değişimi sırasında hassas bir basınç kontrolü sağlanamadığı için motorun ihtiyaç duyduğu yakıt doğru hesaplanamamakta dolayısıyla motor performansı ve emisyonları olumsuz etkilenmektedir. Bu çalışmanın amacı; common rail basıncının kontrol yöntemlerini incelemektir

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Aydın

Abdurrazzak Aktaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 9 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aydın, M., & Aktaş, A. (2016). COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(2).
AMA Aydın M, Aktaş A. COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. Temmuz 2016;5(2).
Chicago Aydın, Mustafa, ve Abdurrazzak Aktaş. “COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, sy. 2 (Temmuz 2016).
EndNote Aydın M, Aktaş A (01 Temmuz 2016) COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 2
IEEE M. Aydın ve A. Aktaş, “COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 2, 2016.
ISNAD Aydın, Mustafa - Aktaş, Abdurrazzak. “COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/2 (Temmuz 2016).
JAMA Aydın M, Aktaş A. COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Aydın, Mustafa ve Abdurrazzak Aktaş. “COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 2, 2016.
Vancouver Aydın M, Aktaş A. COMMON RAİL DİZEL MOTORLARDA YAKIT ENJEKSİYON BASINCI KONTROL YÖNTEMLERİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(2).