BibTex RIS Kaynak Göster

ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Öz

Bu çalışmada geleneksel yöntemler kullanılarak üretilmiş bir üç boyutlu yazıcı referans alınarak yeni bir üç boyutlu yazıcı prototipi geliştirilmiştir. Geleneksel yöntemlerle üretilmiş üç boyutlu yazıcı bağlantı parçalarının ölçüleri baz alınarak yeni bağlantı parçaları tasarlanmıştır. Tasarlanan bu bağlantı parçaları geleneksel üç boyutlu yazıcıdan bastırılarak yeni üç boyutlu yazıcının üretiminde kullanılmıştır. Ayrıca  çalışmada yapılmış üç boyutlu yazıcı ile amatör olarak yapılan  üç boyutlu yazıcılar karşılaştırılmıştır. ABS ve PLA’dan üç boyutlu yazdırılan gözlük numunelerinin çekme dayanımları karşılaştırılmıştır

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Derya Çelik Bu kişi benim

Kerim Çetinkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 9 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çelik, D., & Çetinkaya, K. (2016). ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(2).
AMA Çelik D, Çetinkaya K. ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. Temmuz 2016;5(2).
Chicago Çelik, Derya, ve Kerim Çetinkaya. “ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, sy. 2 (Temmuz 2016).
EndNote Çelik D, Çetinkaya K (01 Temmuz 2016) ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 2
IEEE D. Çelik ve K. Çetinkaya, “ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 2, 2016.
ISNAD Çelik, Derya - Çetinkaya, Kerim. “ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/2 (Temmuz 2016).
JAMA Çelik D, Çetinkaya K. ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Çelik, Derya ve Kerim Çetinkaya. “ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 2, 2016.
Vancouver Çelik D, Çetinkaya K. ÜÇ BOYUTLU YAZICI TASARIMLARI, PROTOTİPLERİ VE ÜRÜN YAZDIRMA KARŞILAŞTIRMALARI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(2).