BibTex RIS Kaynak Göster

DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 1, 0 - 0, 31.01.2016

Öz

Elektrik enerji iletim sistemleri ve güç sistemleri, farklı arıza hata tiplerinin sık olarak meydana gelebildiği ortamlardır. Sık karşılaşılabilen bu hatalar ve arızalar; kısa devreler, aşırı yüklemeler, ters akım, gövdeye veya toprağa kaçak, düşük veya yüksek gerilim, dengesiz yüklemeler olabilir. Elektrik enerji sistemlerinde olabilecek hata ve arızalara karşı birçok koruma sistemi mevcuttur. Koruma sistemleri, mümkün olabildiğince arızalı bölgeyi devre dışı bırakarak diğer kısımların çalışmaya devam etmesini amaçlamalıdır. Bu amaçla koruma sistemlerinin gerek hatalara karşı gerekse birbirlerine karşı koordineli olmaları gerekir. Arıza durumunda farklı röleler arızanın büyüklüğüne, çeşidine ve uzaklığına bağlı olarak farklı açma davranışları gösterirler. Bu çalışmada, dal-budak ve ring şebekeler için koruma rölelerinin koordinasyonu üzerinde durulmuş olup, ring şebekeler üzerine bir uygulama simülasyonu gerçekleştirilmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nazım İmal

Harun Çınar

Yayımlanma Tarihi 31 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA İmal, N., & Çınar, H. (2016). DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(1).
AMA İmal N, Çınar H. DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. Ocak 2016;5(1).
Chicago İmal, Nazım, ve Harun Çınar. “DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, sy. 1 (Ocak 2016).
EndNote İmal N, Çınar H (01 Ocak 2016) DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 1
IEEE N. İmal ve H. Çınar, “DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 1, 2016.
ISNAD İmal, Nazım - Çınar, Harun. “DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/1 (Ocak 2016).
JAMA İmal N, Çınar H. DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA İmal, Nazım ve Harun Çınar. “DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 1, 2016.
Vancouver İmal N, Çınar H. DALBUDAK VE RİNG TİPİ ŞEBEKE SİSTEMLERİNDE RÖLE KOORDİNASYONU. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(1).