BibTex RIS Kaynak Göster

THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 1, 0 - 0, 31.01.2016

Öz

Ağaç malzemenin ısıl işlemi, 1990 yıllardan itibaren ondan daha rasyonel yararlanmaya yönelik adımların bir parçası olarak önem kazanan bir modifikasyon yöntemidir. Isıl işlem ile bazı kullanım yerleri için çevreye zararlı herhangi bir etki meydana getirilmeden yapısı değiştirilmiş ağaç malzeme elde edilmektedir. Çeşitli ağaç türleri üzerinde farklı yöntemler ile ısıl işlem uygulanarak elde edilen sonuçlara göre belli bir disiplin oluşturulurken aynı zamanda kullanıcılar da uygun malzeme konusunda yönlendirilmektedir. Bu çalışmada, Yabani Kiraz (Cerasus avium(L.) Monench) odunu ThermoWood yöntemi ile 190°C ve 212°C sıcaklıklarda 1 ve 2 saat ısıl işleme tabi tutulduktan sonra bazı fiziksel ve mekanik özellikler araştırılmıştır. Fiziksel özelliklerden elde edilen sonuçlar kontrol örneklerine göre ısıl işlem ile birlikte tam kuru özgül ağırlık, hava kurusu özgül ağırlık, daralma ve genişleme miktarlarının azaldığı, mekanik özeliklerden liflere paralel basınç direncinde ise çok önemli bir değişim olmadığı belirlenmiştir.

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 1, 0 - 0, 31.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Aytin

Süleyman Korkut

Öner Ünsal Bu kişi benim

Nusret As Bu kişi benim

Nevzat Çakıcıer

Yayımlanma Tarihi 31 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aytin, A., Korkut, S., Ünsal, Ö., As, N., vd. (2016). THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(1).
AMA Aytin A, Korkut S, Ünsal Ö, As N, Çakıcıer N. THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. Ocak 2016;5(1).
Chicago Aytin, Ayhan, Süleyman Korkut, Öner Ünsal, Nusret As, ve Nevzat Çakıcıer. “THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, sy. 1 (Ocak 2016).
EndNote Aytin A, Korkut S, Ünsal Ö, As N, Çakıcıer N (01 Ocak 2016) THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 1
IEEE A. Aytin, S. Korkut, Ö. Ünsal, N. As, ve N. Çakıcıer, “THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 1, 2016.
ISNAD Aytin, Ayhan vd. “THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/1 (Ocak 2016).
JAMA Aytin A, Korkut S, Ünsal Ö, As N, Çakıcıer N. THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Aytin, Ayhan vd. “THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 1, 2016.
Vancouver Aytin A, Korkut S, Ünsal Ö, As N, Çakıcıer N. THERMOWOOD YÖNTEMİ İLE ISIL İŞLEMİN YABANİ KİRAZ ODUNUNDA YOĞUNLUK, BOYUTSAL STABİTE VE BASINÇ DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(1).