BibTex RIS Kaynak Göster

A RESEARCH ON POPULAR CULTURE AND SPORT CENTERS

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 4, 0 - , 06.06.2012

Öz

In the community, popular culture lives in a close relation with the pratices that forms the life of majority or the public. Also, throughout history, popular culture is fed by the cases that classify societies such as ideology, power, elite societies and ownership status of manufacturing resources. In addition to these, popular culture both lives in democracy and freedom that is the preference of majority and in the alternate culture that the high culture defer. Todays, popular culture lives in the centre of manufacture/consumption culture.
Nowadays, with the forming of life conditions, sports activities have been located decoratively to indoors such as easy to auditing like most of the popular, temporary, restricted, and economical. Based on different approaches, this study is aim to make analyze the reasons why sport and sports centers are in popular culture.

POPÜLER KÜLTÜR ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 4, 0 - , 06.06.2012

Öz

Toplum içinde çoğunluğun ya da halkın yaşamını biçimlendiren pratiklerle yakın ilişki içerisinde hayat bulan, tarihsel süreçte ideoloji, iktidar, elit kesim ve üretim kaynaklarının sahiplik durumları gibi toplumları sınıflandıran olgulardan beslenen popüler kültür; kimi zaman çoğunluğun tercihi demokrasi ve özgürlük içinde, kimi zaman yüksek kültürün ötelediği öteki kültür, günümüzde ise üretim/ tüketim kültürünün merkezinde hayat bulmaktadır.
Günümüzde spor faaliyetleri; yaşam koşullarının da biçimlendirmesiyle, çoğu popüler olan gibi denetimi kolay, süreli, sınırlı, ekonomik boyutu olan kapalı mekânlara süslü bir biçimde yerleştirilmiştir. Bu çalışma; farklı yaklaşımlardan yola çıkarak spor ve spor merkezlerinin popüler kültür içinde bulunmasının nedenlerini analiz etme amacını taşır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Doç.dr. Başak Solmaz Bu kişi benim

B.oguz Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 6 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 24 Şubat 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Solmaz, D. B., & Aydın, B. (2012). POPÜLER KÜLTÜR ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi, 1(4).
AMA Solmaz DB, Aydın B. POPÜLER KÜLTÜR ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. e-gifder. Haziran 2012;1(4).
Chicago Solmaz, Doç.dr. Başak, ve B.oguz Aydın. “POPÜLER KÜLTÜR Ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi 1, sy. 4 (Haziran 2012).
EndNote Solmaz DB, Aydın B (01 Haziran 2012) POPÜLER KÜLTÜR ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi 1 4
IEEE D. B. Solmaz ve B. Aydın, “POPÜLER KÜLTÜR ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”, e-gifder, c. 1, sy. 4, 2012.
ISNAD Solmaz, Doç.dr. Başak - Aydın, B.oguz. “POPÜLER KÜLTÜR Ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi 1/4 (Haziran 2012).
JAMA Solmaz DB, Aydın B. POPÜLER KÜLTÜR ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. e-gifder. 2012;1.
MLA Solmaz, Doç.dr. Başak ve B.oguz Aydın. “POPÜLER KÜLTÜR Ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi, c. 1, sy. 4, 2012.
Vancouver Solmaz DB, Aydın B. POPÜLER KÜLTÜR ve SPOR MERKEZLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. e-gifder. 2012;1(4).