BibTex RIS Kaynak Göster

EXAMINING THE LOCAL NEWSPAPERS IN ANTALYA IN TERMS OF POLITICAL BIAS

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 2, 0 - , 06.06.2011

Öz

Tarafsız ve objektif basın anlayışı çerçevesinde tartışılan yanlılık, genellikle gazetelerin sunduğu haberler açısından belirli bir siyasi partiye yakın olup olmadığı ile ilişkilendirilmekte ve bu alanda çok sayıda araştırma yapılmaktadır. Bu çalışmada ise Antalya'da günlük olarak yayımlanan 13 yerel gazetede Büyükşehir, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa Belediyeleri ile ilgili haber ve köşe yazılarının yanlılık açısından değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Yapılan araştırmanın sonunda, incelenen gazetelerin bir kısmının iki farklı partiye ait olan Büyükşehir ve Kepez Belediyeleri ile ilgili haber ve köşe yazılarının sunumunda taraflı bir tutum izlediği tespit edilmiştir. Bu nedenle, söz konusu yanlılığın daha çok partizan nitelikte olduğu sonucuna varılmıştır.
The bias discussed in the scope of neutral and objective press comprehension is generally associated with whether the newspapers are close to a certain political party in terms of the news they present and many studies have been carried out in this field. However, in this study, the aim is to evaluate the news and the columns related to Metropolitan, Kepez, Konyaaltı, and Muratpaşa Municipalities in 13 local newspapers also daily published in Antalya. At the end of the study that is carried out, it is determined that a part of the examined newspapers followed biased attitude in the presentation of the news and columns related to Metropolitan and Kepez Municipalities belonging to two different parties. Therefore, it is inferred that the said bias has rather partisan quality.

ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 2, 0 - , 06.06.2011

Öz

-

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arş.gör. Seyfi Kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 6 Haziran 2011
Gönderilme Tarihi 24 Şubat 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kılıç, A. S. (2011). ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi, 1(2).
AMA Kılıç AS. ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ. e-gifder. Haziran 2011;1(2).
Chicago Kılıç, Arş.gör. Seyfi. “ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ”. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi 1, sy. 2 (Haziran 2011).
EndNote Kılıç AS (01 Haziran 2011) ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi 1 2
IEEE A. S. Kılıç, “ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ”, e-gifder, c. 1, sy. 2, 2011.
ISNAD Kılıç, Arş.gör. Seyfi. “ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ”. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi 1/2 (Haziran 2011).
JAMA Kılıç AS. ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ. e-gifder. 2011;1.
MLA Kılıç, Arş.gör. Seyfi. “ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ”. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi, c. 1, sy. 2, 2011.
Vancouver Kılıç AS. ANTALYA’DAKİ YEREL GAZETELERİN SİYASAL YANLILIK AÇISINDAN İNCELENMESİ. e-gifder. 2011;1(2).