Araştırma Makalesi

EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI

Cilt: XIV Sayı: 1-2 1 Haziran 2010
  • Cemil Kaya
PDF İndir
EN TR

EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI

Öz

Eğitim ve öğrenim hakkı ile evlenme hakkı bazı durumlarda karşı karşıya gelebilmektedir. Bu durumlarda bu iki temel hak arasındaki hassas dengenin sağlanması önem arz etmektedir. Gerçekten de bazı durumlarda bireylerin eğitim ve öğrenim görmeleri nedeniyle evlenmeleri yasaklanabilmektedir. Diğer bir ifadeyle eğitim ve öğrenim, belirli bir süreyle, evlenme hakkına bir sınır getirebilmektedir. Bu durumda devlet tarafından yapılacak olan düzenlemelerde, belirli bir süreyle de olsa, bireylerin bu haklardan birini diğerine tercih etmesi beklenmektedir. Hiç şüphesiz yapılacak olan bu düzenlemelerin en başta uluslararası standartlara ve kanunlara uygun olması ve de demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü olması gerekmektedir. İşte bu makalede kısaca eğitim ve öğrenim hakkı ile evlenme hakkına ilişkin olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi‟nde yer alan hükümlere, ulusal hukukta yer alan düzenlemelere ve konuyla ilgili Danıştay kararlarına yer verilecektir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Gemalmaz, Mehmet Semih, Ulusalüstü İnsan Hakları Hukukunun Genel Teorisine Giriş, Legal Yayınevi, 7. Baskı, İstanbul 2010.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Hukuk

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Cemil Kaya Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2010

Gönderilme Tarihi

1 Mart 2010

Kabul Tarihi

1 Mayıs 2010

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2010 Cilt: XIV Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA
Kaya, C. (2010). EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, XIV(1-2), 47-57. https://izlik.org/JA85DW23ED
AMA
1.Kaya C. EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI. Erzincan-HFD. 2010;XIV(1-2):47-57. https://izlik.org/JA85DW23ED
Chicago
Kaya, Cemil. 2010. “EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI”. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi XIV (1-2): 47-57. https://izlik.org/JA85DW23ED.
EndNote
Kaya C (01 Haziran 2010) EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi XIV 1-2 47–57.
IEEE
[1]C. Kaya, “EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI”, Erzincan-HFD, c. XIV, sy 1-2, ss. 47–57, Haz. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85DW23ED
ISNAD
Kaya, Cemil. “EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI”. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi XIV/1-2 (01 Haziran 2010): 47-57. https://izlik.org/JA85DW23ED.
JAMA
1.Kaya C. EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI. Erzincan-HFD. 2010;XIV:47–57.
MLA
Kaya, Cemil. “EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI”. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, c. XIV, sy 1-2, Haziran 2010, ss. 47-57, https://izlik.org/JA85DW23ED.
Vancouver
1.Cemil Kaya. EĞİTİM VE ÖĞRENİM HAKKININ BİR SINIRI OLARAK EVLENME YASAĞI. Erzincan-HFD [Internet]. 01 Haziran 2010;XIV(1-2):47-5. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85DW23ED

creative-commons.jpgBu Eser Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.