BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of effect on feccundity, quality and hatcing rate of eggs to addition of astaxanthin in broodstock discus fish (Symphysodon spp.) diets.

Yıl 2013, Cilt: 9 Sayı: 1, 9 - 20, 04.01.2013

Öz

In this study, determined broodstock diets on egg quality astaksantinin added to the effect of different rates of aquarium fish industry has an important place in the world discus fish (Symphysodon spp). 50 mg.kg-1 (A50)addition astaxanthin at the diameter of the reduced egg production, however, significantly increased the rates of fertilization and the opening of 100 mg.kg-1 (A100) addition astaxanthin decreased egg production, but egg size, fertilization and increase the rate of expansion, 150 mg.kg-1 (A150) addition astaxanthin egg size with the efficiency of egg fertilization rate and the opening rate are found to increase in discus fish broodstock feed (p <0.05)

Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

Yıl 2013, Cilt: 9 Sayı: 1, 9 - 20, 04.01.2013

Öz

Bu çalışmada, dünyada akvaryum balığı endüstrisinde önemli bir yeri olan diskus balığının (Symphysodon spp.) anaç yemlerine eklenen farklı oranlardaki astaksantin ilavesinin yumurta kalitesi üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Anaç yemine eklenen 50 mg.kg-1 (A50) astaksantinin yumurta verimini ve çapını düşürdüğü ancak, döllenme ve açılım oranlarını önemli derecede artırdığı. 100 mg.kg-1 (A100) astaksantin ilavesinin, yumurta verimini düşürdüğü ancak yumurta çapı, döllenme ve açılım oranını artırdığı, 150 mg.kg-1 (A150) astaksantin ilavesinin ise yumurta verimiyle birlikte yumurta çapı, döllenme oranı ve açılım oranlarını artırdığı tespit edilmiştir (p

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53SB87NK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Eralp Bu kişi benim

İbrahim Diler Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Ocak 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Eralp, H., & Diler, İ. (2013). Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 9(1), 9-20.
AMA Eralp H, Diler İ. Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. SDU-JEFF. Nisan 2013;9(1):9-20.
Chicago Eralp, Hasan, ve İbrahim Diler. “Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi Ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 9, sy. 1 (Nisan 2013): 9-20.
EndNote Eralp H, Diler İ (01 Nisan 2013) Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 9 1 9–20.
IEEE H. Eralp ve İ. Diler, “Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi”, SDU-JEFF, c. 9, sy. 1, ss. 9–20, 2013.
ISNAD Eralp, Hasan - Diler, İbrahim. “Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi Ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 9/1 (Nisan 2013), 9-20.
JAMA Eralp H, Diler İ. Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. SDU-JEFF. 2013;9:9–20.
MLA Eralp, Hasan ve İbrahim Diler. “Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi Ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2013, ss. 9-20.
Vancouver Eralp H, Diler İ. Diskus (Symphysodon spp.) Balığı Anaç Yemlerine Eklenen Astaksantinin Yumurta Verimi, Kalitesi ve Açılım Oranı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. SDU-JEFF. 2013;9(1):9-20.