BibTex RIS Kaynak Göster

Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu ve Tedavisi

Yıl 2009, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 04.01.2009

Öz

Bu çalışmada, Doğu Karadeniz Bölgesindeki Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yetiştiriciliğinde yüksek oranda ölümlere neden olan costiasis enfestasyonımun etkin tedavisi çalışıldı. Bu amaçla Gökkuşağı alabalıklarında farklı dozda formalin ve kloramin-T denemeleri yapıldı. En etkin tedavi 15±1 °C’de 0,3 rog/1 dozunda 20 dakika formalin uygulanması ile gerçekleştirildi.

Costiasis Infestation and Treatment on The Cultured of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) in Eastern Black Sea Region

Yıl 2009, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 04.01.2009

Öz

In this study, Costiasis was responsibîe for high mortality on the culture of raitıbow trout (Oncorhynchus mykiss) in Eastern Black Sea Region of Turkey. Differcnt doses of formalin and Chloramine-T were applied on rainbovv trout (Oncorhynchus mykiss) for treatment of infestation. 0,3 mg/1 of formalin was observed as the most elTective treatment method in 15+1°C.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53UF27SV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fikri Balta Bu kişi benim

Şevki Kayış Bu kişi benim

Zeynep Dengiz Balta Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Ocak 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Balta, F., Kayış, Ş., & Balta, Z. D. (2009). Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu ve Tedavisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 5(1).
AMA Balta F, Kayış Ş, Balta ZD. Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu ve Tedavisi. SDU-JEFF. Nisan 2009;5(1).
Chicago Balta, Fikri, Şevki Kayış, ve Zeynep Dengiz Balta. “Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus Mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu Ve Tedavisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 2009).
EndNote Balta F, Kayış Ş, Balta ZD (01 Nisan 2009) Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu ve Tedavisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 5 1
IEEE F. Balta, Ş. Kayış, ve Z. D. Balta, “Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu ve Tedavisi”, SDU-JEFF, c. 5, sy. 1, 2009.
ISNAD Balta, Fikri vd. “Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus Mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu Ve Tedavisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 5/1 (Nisan 2009).
JAMA Balta F, Kayış Ş, Balta ZD. Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu ve Tedavisi. SDU-JEFF. 2009;5.
MLA Balta, Fikri vd. “Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus Mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu Ve Tedavisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 1, 2009.
Vancouver Balta F, Kayış Ş, Balta ZD. Doğu Karadeniz Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) Görülen Costiasis Enfestasyonu ve Tedavisi. SDU-JEFF. 2009;5(1).