Bu çalışmada, levrek balığının ilk beslenme döneminden itibaren 120. güne kadar besin olarak kullanılan canlı ve yapay yemlere ilave edilen katkı maddelerinin gelişim ve direnç üzerine etkisi araştırılmıştır. Çalışmanın ilk aşamasında levrek balığı larvalarının ilk besini olan rotifer Branchionus plicatilis‘in kültür verimliliğini artırmak ve onun aracılığıyla levrek larvasının vitamin gereksinimlerini karşılamak üzere rotifer kültüründe yem olarak, fitoplankton Nannochloropsis oculata ve maya birlikte kullanılmış ve maya süspansiyonuna vitamin A, D, E, C ve B ilaveleri yapılmıştır. Çalışmanın ikinci aşamasında; larva ve yavru levrek balıklarının besin gereksinimlerini karşılayarak daha sağlıklı ve dirençli ürün elde edilmesi amacıyla, yapay yemlere suda eriyen vitaminler ve antibiyotik (Doxycycline) ilave edilmiştir
Dicentrarchus labrax Branchionus plicatilis Nannochloropsis oculata vitamin Doxycycline
In this study, supplementary substances were added to live and artificial feeds used during the first 120 days of sea bass Dicentrarchus labrax culture, and their influence on the growth and survival of the species was studied. In the first feeing period, for the nutritional improvement of rotifer Branchionus plicatilis, phytoplankton Nannochloropsis oculata and Baker’s yeast were used together as food in the rotifer culture. In addition, vitamin A, D, E, C and B12 were added to the suspension of the Baker’ yeast to increase the rotifer populations and transfer these vitamins to sea bass larva for their vitamin requirements. In the second period, the water-soluble vitamins and antibiotic Doxycycline were added to the artificial feeds to increase survival and growth rate of sea bass larva and juvenils
Dicentrarchus labrax Branchionus plicatilis Nannochloropsis oculata vitamin Doxycycline
Diğer ID | JA53YJ99BB |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 8 Ocak 2004 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2004 Cilt: 2 Sayı: 2 |