BibTex RIS Kaynak Göster

İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri

Yıl 2005, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 04.01.2005

Öz

Çalışma 27 Haziran- 3 Temmuz 2005 tarihleri arasında İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne kadar olan sahil boyunca gerçekleştirilmiştir. Karides uzatma ağlarıyla avcılığı yapılan beş karides türü (Penaeus (Melicertus) kerathurus, Penaeus (Marsupenaeus) japonicus, Penaeus semisulcatus, Metapenaeus monoceros ve Melicertus hathor)’nün ticari öneme sahip olduğu belirlenmiştir. Uzatma ağları ile karides avcılığı 10 m ile 50 m’ler arasında çoğunlukla 10-30 m derinliklerde yapılmaktadır. Araştırma sonuçları, uzatma ağları ile yapılan karides avcılığının Akdeniz’de yıl boyunca yapılmasına karşın Ege Denizi’nde Nisan-Kasım aylarında yapıldığını göstermiştir.

Shrimp Species Fishing By Shrimp Trammel Net Along The Coast of From zmir Bay to skenderun Bay

Yıl 2005, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 04.01.2005

Öz

The study was carried out during 27 June-3 July 2005 along the coast from zmir Bay to skenderun Bay. It was determined that five shrimp species (Penaeus (Melicertus) kerathurus, Penaeus (Marsupenaeus) japonicus, Penaeus semisulcatus, Metapenaeus monoceros, and Melicertus hathor)which fishing by shrimp trammel net have commercial value. Shrimp fishing with trammel nets is done between 10 m and 50 m, mostly 10-30 m depth. The results showed that shrimp fishing with trammel net in Aegean Sea is done during April-November, while the operation in Mediterranean is done throughout the year

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53ZU67TV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gürel Türkmen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Ocak 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Türkmen, G. (2005). İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 1(1).
AMA Türkmen G. İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri. SDU-JEFF. Nisan 2005;1(1).
Chicago Türkmen, Gürel. “İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 1, sy. 1 (Nisan 2005).
EndNote Türkmen G (01 Nisan 2005) İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 1 1
IEEE G. Türkmen, “İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri”, SDU-JEFF, c. 1, sy. 1, 2005.
ISNAD Türkmen, Gürel. “İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 1/1 (Nisan 2005).
JAMA Türkmen G. İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri. SDU-JEFF. 2005;1.
MLA Türkmen, Gürel. “İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 1, 2005.
Vancouver Türkmen G. İzmir Körfezi’nden İskenderun Körfezi’ne Kadar Olan Sahil Boyunca Uzatma Ağlarıyla Avcılığı Yapılan Karides Türleri. SDU-JEFF. 2005;1(1).