Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin DoğuĢu

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 5 - 8, 31.03.2011

Öz

Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 5 - 8, 31.03.2011

Öz

SSCI, AHCI kapsamında taranan dergilerde eser sahibi olma koşulu ve hemen ardından bazı üniversite- lerin akademik kadrolara atama sırasında ulusal; uluslararası; SCI-E, SSCI, AHCI kapsamında taranan dergilerdeki eserlere farklı puanlar vererek taban puan getirmesi, araştırıcı ve yazarları farklı davranışlara yöneltmiştir. Genç araştırıcıların akademik yükselme ya da kadroya atanma koşullarını yerine getirebil- mek için ilk kez karşılaştıkları bu durum, onları hemen bu tür dergileri aramaya ve bulmaya itmiştir. Başlangıçta pek çok yazar tarafından hangi dergilerin SCI kapsamında tarandığını bulmak bile zorluk gibi gösterilse de kısa sürede bu dergilerin listesine Thomson-Reuters Web of Science’da ulaşılabildiği görülmüştür. Ancak günümüzde bile halen hangi derginin ulusal hakemli dergi, hangisinin uluslararası hakemli dergi statüsünde olduğu net olarak listelenmemiştir. Zira bir derginin hangi durumda ulusal, hangi durumda uluslararası statüde olduğunu ortaya koyabilecek kriterler ULAKBİM gibi ulusal merkezlerce dile getirilmiş olsa da uygun bir liste şeklinde resmi olarak duyurulamamıştır. Örneğin; geçmişten günümüze yurtdışından gelen eserleri de değerlendirip yayımlamış olması, hakemlerinden bazılarının yurtdışından olması ve pek çok uluslararası tarama merkezince taranması nedeniyle, çoğu entomolog Türkiye Entomoloji Dergisi’ni, uluslararası hakemli dergi statüsünde görmüştür. Ancak doçentlik jürilerinde veya

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Editörün Notu
Yazarlar

Enver Durmuşoğlu

Yayımlanma Tarihi 31 Mart 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Durmuşoğlu, E. (2011). Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu. Türkiye Entomoloji Bülteni, 1(1), 5-8.
AMA Durmuşoğlu E. Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu. Türkiye Entomoloji Bülteni. Nisan 2011;1(1):5-8.
Chicago Durmuşoğlu, Enver. “Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci Ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu”. Türkiye Entomoloji Bülteni 1, sy. 1 (Nisan 2011): 5-8.
EndNote Durmuşoğlu E (01 Nisan 2011) Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu. Türkiye Entomoloji Bülteni 1 1 5–8.
IEEE E. Durmuşoğlu, “Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu”, Türkiye Entomoloji Bülteni, c. 1, sy. 1, ss. 5–8, 2011.
ISNAD Durmuşoğlu, Enver. “Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci Ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu”. Türkiye Entomoloji Bülteni 1/1 (Nisan 2011), 5-8.
JAMA Durmuşoğlu E. Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu. Türkiye Entomoloji Bülteni. 2011;1:5–8.
MLA Durmuşoğlu, Enver. “Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci Ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu”. Türkiye Entomoloji Bülteni, c. 1, sy. 1, 2011, ss. 5-8.
Vancouver Durmuşoğlu E. Türkiye Entomoloji Dergisi’nin SCI Süreci ve Türkiye Entomoloji Bülteni’nin Doğuşu. Türkiye Entomoloji Bülteni. 2011;1(1):5-8.