BibTex RIS Kaynak Göster

Microbiological Quality of Some Spices Sold in the Markets of Bıtlıs District

Yıl 2005, Cilt: 2 Sayı: 1, 9 - 14, 01.03.2005

Kaynakça

  • Ağaoğlu S, Sancak YC, Alisarli M, Ekici K, Van piyasasında satısa sunulan bazı baharat çeşidinde B. cereus’un varlıgı ve öne- mi. J Vet Medical of Uludag University, 18 (1- ): 89-95. Baharat ve Halk Sağlığı... Anonymous., 1998. Bacteriological Analytical
  • Manual. 8 ”' Edition. USA: Food and Drug Administration, AOAC. Baxter R, Halzaptel WH, 1982. A microbial investigation of selected spices, herbs and additives in South Africa. J Food Sci., 47: 570
  • Bhat R, Geeta H, Kulkarni PR, 1987. Microbial profile of cumin seeds and chili powder sold in retail shops in the city of Bombay. J Food Prot., 50 (5): 418-419.
  • Boxer A, Back P, 1988. The herb book. First
  • Edition. 112 Madison Ave, NY NY 10016. USA: Gallery books. '
  • Erol l, Küplülü O, Karagöz S, 1999. Ankara’da tüketime sunulan bazı baharatın mikrobiyolojik kalitesi. J Vet Medical of Ankara University, : 115-125.
  • Filiz N, 2001. Bursa’da tüketime sunulan bazı baharatların mikrobiyel florası. J Vet Medical of Uludag University, 20: 103-107.
  • Flannigan B, Hui SC, 1976. The occurence of aflatoxin-producing strains of Aspergil/us flavus in the mould floras of ground spices. J Appl Bacterial, 41: 41 1-418.
  • Kivanc M, Sert S, 1989. Erzurum'da parakende satış magazalarında bazı ögütülmüş baharatların mikrobiyel kalitesi.
  • Doğa Tübitak Tarım Ormancılık Derg., 13 (2): 325. Kneifel W, Berger E, 1994. Microbiological criteria of random samples of spices and herbs retailed on the Austrian market. J Food Prof., (10): 893-901.
  • Pafumi J, 1986. Assesme'nt of the microbiological quality of spices and herbs. J Food Prot., 49 (12): 958-963.
  • Powers EM, Lawyer R, Masouka Y, 1975.
  • Microbiology of processed spices. J Milk and Food Techn., 36: 683-687. Powers EM, Latt TG, Brown T, 1976.
  • _lncidence and levels of Bacillus cereus in processed spices. J Milk and Food Techn., 39: 670. Satchell FB, Bruce VR, Allen G, Andrews H, Gerber HR, 1989. Microbiological survey of selected imported spices and associated fecal pellet specimens. J Assoc off Anal Chem., 72 (4): 632-637.
  • Tekinsen OC, Sarigöl C, 1982. Elazıg yoresinde tuketime sunulan bazı ögütulmüş
  • Temelli S, Anar S, 2002. Bursa’da tüketime sunulan baharat ve çesni verici otlarda
  • Uner Y, Ergun O, 1999. Piyasada satısa sunu- lan cesitli baharatin bazı patojenler ve genel
  • Vajdi M, Pereira RR, 1973. Comparative effects of ethylene oxide, gamma irridation and Vanderzant C, Splittstoesser D, 1992.
  • Compendium of Methods for The Microbiological Examination of Foods. 3 "’ Edition. USA: Edwards Brothers. Ağaoğlu S, Sancak YC, Alisarli M, Ekici K, Van piyasasında satısa sunulan bazı baharat çeşidinde B. cereus’un varlıgı ve öne- mi. J Vet Medical of Uludag University, 18 (1- ): 89-95.

Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi

Yıl 2005, Cilt: 2 Sayı: 1, 9 - 14, 01.03.2005

Kaynakça

  • Ağaoğlu S, Sancak YC, Alisarli M, Ekici K, Van piyasasında satısa sunulan bazı baharat çeşidinde B. cereus’un varlıgı ve öne- mi. J Vet Medical of Uludag University, 18 (1- ): 89-95. Baharat ve Halk Sağlığı... Anonymous., 1998. Bacteriological Analytical
  • Manual. 8 ”' Edition. USA: Food and Drug Administration, AOAC. Baxter R, Halzaptel WH, 1982. A microbial investigation of selected spices, herbs and additives in South Africa. J Food Sci., 47: 570
  • Bhat R, Geeta H, Kulkarni PR, 1987. Microbial profile of cumin seeds and chili powder sold in retail shops in the city of Bombay. J Food Prot., 50 (5): 418-419.
  • Boxer A, Back P, 1988. The herb book. First
  • Edition. 112 Madison Ave, NY NY 10016. USA: Gallery books. '
  • Erol l, Küplülü O, Karagöz S, 1999. Ankara’da tüketime sunulan bazı baharatın mikrobiyolojik kalitesi. J Vet Medical of Ankara University, : 115-125.
  • Filiz N, 2001. Bursa’da tüketime sunulan bazı baharatların mikrobiyel florası. J Vet Medical of Uludag University, 20: 103-107.
  • Flannigan B, Hui SC, 1976. The occurence of aflatoxin-producing strains of Aspergil/us flavus in the mould floras of ground spices. J Appl Bacterial, 41: 41 1-418.
  • Kivanc M, Sert S, 1989. Erzurum'da parakende satış magazalarında bazı ögütülmüş baharatların mikrobiyel kalitesi.
  • Doğa Tübitak Tarım Ormancılık Derg., 13 (2): 325. Kneifel W, Berger E, 1994. Microbiological criteria of random samples of spices and herbs retailed on the Austrian market. J Food Prof., (10): 893-901.
  • Pafumi J, 1986. Assesme'nt of the microbiological quality of spices and herbs. J Food Prot., 49 (12): 958-963.
  • Powers EM, Lawyer R, Masouka Y, 1975.
  • Microbiology of processed spices. J Milk and Food Techn., 36: 683-687. Powers EM, Latt TG, Brown T, 1976.
  • _lncidence and levels of Bacillus cereus in processed spices. J Milk and Food Techn., 39: 670. Satchell FB, Bruce VR, Allen G, Andrews H, Gerber HR, 1989. Microbiological survey of selected imported spices and associated fecal pellet specimens. J Assoc off Anal Chem., 72 (4): 632-637.
  • Tekinsen OC, Sarigöl C, 1982. Elazıg yoresinde tuketime sunulan bazı ögütulmüş
  • Temelli S, Anar S, 2002. Bursa’da tüketime sunulan baharat ve çesni verici otlarda
  • Uner Y, Ergun O, 1999. Piyasada satısa sunu- lan cesitli baharatin bazı patojenler ve genel
  • Vajdi M, Pereira RR, 1973. Comparative effects of ethylene oxide, gamma irridation and Vanderzant C, Splittstoesser D, 1992.
  • Compendium of Methods for The Microbiological Examination of Foods. 3 "’ Edition. USA: Edwards Brothers. Ağaoğlu S, Sancak YC, Alisarli M, Ekici K, Van piyasasında satısa sunulan bazı baharat çeşidinde B. cereus’un varlıgı ve öne- mi. J Vet Medical of Uludag University, 18 (1- ): 89-95.
Toplam 19 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

- Elmalı Bu kişi benim

H. Yaman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2005
Gönderilme Tarihi 24 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Elmalı, .-., & Yaman, H. (2005). Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2(1), 9-14.
AMA Elmalı, Yaman H. Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. Mart 2005;2(1):9-14.
Chicago Elmalı, -, ve H. Yaman. “Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2, sy. 1 (Mart 2005): 9-14.
EndNote Elmalı -, Yaman H (01 Mart 2005) Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2 1 9–14.
IEEE .-. Elmalı ve H. Yaman, “Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, c. 2, sy. 1, ss. 9–14, 2005.
ISNAD Elmalı, - - Yaman, H. “Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2/1 (Mart 2005), 9-14.
JAMA Elmalı -, Yaman H. Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2005;2:9–14.
MLA Elmalı, - ve H. Yaman. “Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 1, 2005, ss. 9-14.
Vancouver Elmalı -, Yaman H. Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2005;2(1):9-14.