Lektinler hücre yüzeyi ve organellerindeki şekerlere spesifik olarak bağlanabilen protein yada glikoproteinyapısındaki maddelerdir. Lektinlerin normal ve kanserli hücre yüzeylerine bağlanma özelliklerini ve antikarsinojenetkilerini araştırmak üzere çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Çalışmalar daha çok ökse otundan elde edilen bir lektin olanViscum album Aglutinin (VAA) üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu çalışmaların sonucunda VAA’nın kanserin gelişiminiyavaşlattığı belirtilmiştir. Bu derleme, Avrupada ticari preparatları da bulunan VAA’nın anti-karsinojen etkisini ortayaçıkartmak üzere yapılan araşırmalar hakkında bilgi vermeyi amaçlamıştır
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2005 |
Gönderilme Tarihi | 24 Haziran 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 2 Sayı: 1 |
https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/20610
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.