-
Sağım, fiziksel ve biyolojik yönleri bulunan düzenli bir işletme fonksiyonudur. Süt sığırcılık işletmeleri karlarınıdoğrudan etkileyen bu iş için en az zaman ve emek harcamak istemektedirler. Son elli yıl içerisinde sağımın otomasyonu için birçok bilimsel çalışma yapılmış olup, bugün itibariyle, teknolojik gelişmelerin de yardımıyla, işletmelerde sağımişlemi insan müdahalesi olmaksızın yapılabilmektedir. Bununla birlikte, robot ile sağıma ilişkin olarak gerek inek davranışları ve gerekse süt kalitesi açısından yeni çalışmaların düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2005 |
Gönderilme Tarihi | 24 Haziran 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 2 Sayı: 1 |
https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/20610
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.