-
Aflatoksin B1 analiz enzim immuno assay kırmızı biber Kayseri Türkiye
Aflatoksinler (AF) son derece toksik ve karsinojenik bileşikler olup, Aspergillus flavus ve Aspergillus parasiticusadlı küf mantarlarının metabolitleridir. Gıdalar ve yemler bu küf mantarlarıyla hasat, depolama, işleme ve pazarlamasırasında kontamine olabilmektedir. Bu araştırmada Kayseri’de tüketime sunulan 50 adet kırmızı biber örneğindekiaflatoksin B1 (AFB1) EIA yöntemi ile analiz edildi. Örneklerin tümünde AFB1 varlığına rastlandı. AFB1 değerleri, 1,4870,05 ppb aralığında tesbit edildi. Kırmızı biber numunelerin üç adedinde (% 6.0) Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinegöre baharatlarda bulunmasına izin verilen düzeyden (5 ppb) yüksek AFB1 olduğu belirlendi
Aflatoksin B1 analiz enzim immuno assay kırmızı biber Kayseri Türkiye
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2006 |
Gönderilme Tarihi | 24 Haziran 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 3 Sayı: 1 |
https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/20610
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.