BibTex RIS Kaynak Göster

Treatment of Traumatic Urethral Fistula, Penis Necrosis and Transmissible Venereal Tumors with Scrotal Urethrostomy in Dogs

Yıl 2011, Cilt: 8 Sayı: 1, 63 - 68, 01.03.2011

Öz

-

Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi ile Sağaltımı

Yıl 2011, Cilt: 8 Sayı: 1, 63 - 68, 01.03.2011

Öz

Bu çalışmada köpeklerdeki travmatik üretral fistül, penis nekrozu ve transmissible venereal tümör (TVT) olgularının skrotal üretrostomi ile yapılan sağaltımlarının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Travmatik penil üretral fistül olgusuyabani domuz saldırısı sonucunda, penis nekrozu ise çiftleşmeyi takiben parafimozisten dolayı şekillenmişti.Transmissible venereal tümör olgusunda ise tümöral yapı preputiumun içerisinde yoğunlaşma göstermekte olup,skrotumun kraniyalindeki tümöral oluşumun açık yaraya dönüşmüş olduğu izlendi. Skrotal üretrostomi; travmatik üretralfistül olgusunda skrotal ablasyon ile, penis nekrozu ve TVT olgusunda ise eksternal genital organların tamamputasyonuyla birlikte (skrotal ablasyon ve subtotal penis amputasyonu) yapıldı. Skrotal üretrostomi’nin köpeklerdebenzer olguların operatif sağaltımında başarıyla uygulanılabilecek bir cerrahi yöntem olabileceği sonucuna varıldı

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Kaya Bu kişi benim

Z. Okumuş Bu kişi benim

E. Doğan Bu kişi benim

L. E. Yanmaz Bu kişi benim

E. M. Çetin Bu kişi benim

A. Şimşek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2011
Gönderilme Tarihi 24 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kaya, M., Okumuş, Z., Doğan, E., Yanmaz, L. E., vd. (2011). Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi ile Sağaltımı. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 8(1), 63-68.
AMA Kaya M, Okumuş Z, Doğan E, Yanmaz LE, Çetin EM, Şimşek A. Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi ile Sağaltımı. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. Mart 2011;8(1):63-68.
Chicago Kaya, M., Z. Okumuş, E. Doğan, L. E. Yanmaz, E. M. Çetin, ve A. Şimşek. “Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu Ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi Ile Sağaltımı”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Mart 2011): 63-68.
EndNote Kaya M, Okumuş Z, Doğan E, Yanmaz LE, Çetin EM, Şimşek A (01 Mart 2011) Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi ile Sağaltımı. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 8 1 63–68.
IEEE M. Kaya, Z. Okumuş, E. Doğan, L. E. Yanmaz, E. M. Çetin, ve A. Şimşek, “Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi ile Sağaltımı”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, c. 8, sy. 1, ss. 63–68, 2011.
ISNAD Kaya, M. vd. “Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu Ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi Ile Sağaltımı”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 8/1 (Mart 2011), 63-68.
JAMA Kaya M, Okumuş Z, Doğan E, Yanmaz LE, Çetin EM, Şimşek A. Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi ile Sağaltımı. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2011;8:63–68.
MLA Kaya, M. vd. “Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu Ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi Ile Sağaltımı”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2011, ss. 63-68.
Vancouver Kaya M, Okumuş Z, Doğan E, Yanmaz LE, Çetin EM, Şimşek A. Köpeklerde Travmatik Üretral Fistül, Penis Nekrozu ve Transmissible Venereal Tümör Olgularının Skrotal Üretrostomi ile Sağaltımı. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2011;8(1):63-8.