Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA İÇİN BİR ALTERNATİF OLARAK KIRSAL TURİZM ve TÜRKİYE’DE UYGULANABİLİRLİĞİ

Yıl 2014, Güz, 65 - 87, 21.09.2014

Öz

Yeni ekonomik düzen ülkelerin adem-i merkeziyetçi kalkınma politikaları ile kalkınmalarını imkansız hale getirmiş, yerel yönetim denetimli bölgesel kalkınma politikalarının kullanımını zorunlu kılmıştır. Bu bağlamda Türkiye; Avrupa Birliği’ne tam üyelik süreci çerçevesinde bölgesel kalkınma politikaları ile yakından tanışma fırsatı bulmuştur. Bu çalışmada; sürdürülebilir kırsal kalkınmanın önemli bir aracı olarak kabul edilen kırsal turizmin kırsal kalkınmada kullanılabilirliği; AB’ye uyum süreci ve kalkınma planları çerçevesinde değerlendirilmektedir. Sonuç itibariyle Türkiye’nin kırsal turizm açısından iyi bir potansiyele sahip olduğu görülmektedir. Fakat bu potansiyelin daha iyi kullanılması adına yerel yönetimlerin; yerel ekonomik birimlerle, üniversitelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla daha etkin bir işbirliği içerisinde bulunmalarına ihtiyaç olduğu düşünülmektedir.

RURAL TOURISM as an ALTERNATIVE for SUSTAINABLE RURAL DEVELOPMENT and ITS APPLICABILITY in TURKEY

Yıl 2014, Güz, 65 - 87, 21.09.2014

Öz

The new economic order has made development with decentralized development policies impossible and necessitated using regional development policies based on local authorities' governance. In this respect, Turkey has had the chance to get acquainted with regional development policies within the process of full membership to the European Union. The present study assesses the utility of rural tourism in suburban development within the framework of EU accession process and developmental schemes After all, Turkey has a rich potential in terms of rural tourism. However, in order to make the most of this potential, local authorities should cooperate with local economic units, universities, non-governmental organizations in a more effective way.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ekonomi
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurdan Kuşat

Yayımlanma Tarihi 21 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Güz

Kaynak Göster

APA Kuşat, N. (2014). SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA İÇİN BİR ALTERNATİF OLARAK KIRSAL TURİZM ve TÜRKİYE’DE UYGULANABİLİRLİĞİ. Ekonomik Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi65-87.

İletişim Adresi: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14030 Gölköy-BOLU

Tel: 0 374 254 10 00 / 14 86 Faks: 0 374 253 45 21 E-posta: iibfdergi@ibu.edu.tr

ISSN (Basılı) : 1306-2174 ISSN (Elektronik) : 1306-3553