Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

GRUP BİRLİKTELİĞİ ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma)

Yıl 2009, Sayı: 4, 31 - 52, 03.05.2009

Öz











Gruplar, bireylerin yaşamına
farklı anlamlar katmakla ve grup üyelerinin birbirlerine ve gruba karşı geliştirdikleri
tulumlarla şekillenmektedir. Sosyal yaşamda bireylerin çeşitli amaçlarla dahil olabileceği
çok sayıda grup bulunmaktadır, belirli bir amaç̧ doğrultusunda bir araya gelen,
belirli iletişim ve davranış̧ kalıpları içerisinde varlığını sürdüren spor
takımı, bireyler arasında birliktelik ve başarı duygusunun yoğun olarak yaşandığı
gruplardan biridir. Grup üyelerinin sergilediği davranışlar re aralarındaki iletişim
biçimleri üzerinde etkili olan grup birlikteliği, spor takımlarının başarısı ve
gösterdikleri performans açısından oldukça önemlidir, bu çalışmada profesyonel
voleybol üniversite takımları grup birlikteliği, grup birlikteliği türü̈ ve
grup başarısı arasındaki ilişki bağlamında incelenmiştir.



Kaynakça

  • BERKOWITZ L. (1954). Group Standarts, Cohesiveness and Productivity. Human Relations, 7, pp. 509-514
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayşen Temel Eğı̇nlı̇ Bu kişi benim

S. Sevil Uludağ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Mayıs 2009
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Temel Eğı̇nlı̇ A., & Uludağ S. S. (2009). GRUP BİRLİKTELİĞİ ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma). Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi(4), 31-52.
AMA Temel Eğı̇nlı̇ A, Uludağ SS. GRUP BİRLİKTELİĞİ ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma). Yeni Düşünceler Dergisi. Mayıs 2009;(4):31-52.
Chicago Temel Eğı̇nlı̇ Ayşen, ve Uludağ S. Sevil. “GRUP BİRLİKTELİĞİ Ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma)”. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi, sy. 4 (Mayıs 2009): 31-52.
EndNote Temel Eğı̇nlı̇ A, Uludağ SS (01 Mayıs 2009) GRUP BİRLİKTELİĞİ ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma). Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi 4 31–52.
IEEE Temel Eğı̇nlı̇ A. ve Uludağ S. S., “GRUP BİRLİKTELİĞİ ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma)”, Yeni Düşünceler Dergisi, sy. 4, ss. 31–52, Mayıs 2009.
ISNAD Temel Eğı̇nlı̇ Ayşen - Uludağ S. Sevil. “GRUP BİRLİKTELİĞİ Ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma)”. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi 4 (Mayıs 2009), 31-52.
JAMA Temel Eğı̇nlı̇ A, Uludağ SS. GRUP BİRLİKTELİĞİ ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma). Yeni Düşünceler Dergisi. 2009;:31–52.
MLA Temel Eğı̇nlı̇ Ayşen ve Uludağ S. Sevil. “GRUP BİRLİKTELİĞİ Ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma)”. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi, sy. 4, 2009, ss. 31-52.
Vancouver Temel Eğı̇nlı̇ A, Uludağ SS. GRUP BİRLİKTELİĞİ ve GRUP BAŞARISI ARASINDAKİ İLİŞKİ (Profesyonel Üniversite Voleybol Takımlarına Yönelik Bir Araştırma). Yeni Düşünceler Dergisi. 2009(4):31-52.