The Importance of Body Language in Intercultural Communications

Cilt: 4 Sayı: 2 1 Ağustos 2013
  • Fatma Özüorçun
PDF İndir
EN TR

The Importance of Body Language in Intercultural Communications

Öz

Bu çalışma vucut dilinin ne olduğunu ve kültürlerarası iletişimde olan önemini belirtmeyi amaçlar. İnsanlar kültürlerarası iletişimde değişik kültürlere ait olan insanların vucut dilini ve vucut hareketlerini yorumlarken ciddi problemler yaşayabilirler ve bunun sebebi bu vucut hareketlerinin değişik kültürlerde farklı anlamlarının olduğunu bilmemelerinden kaynaklanır. Bir kültürde belirli bir hareketin anlamı ve yansıması başka bir kültürde tamamen farklı ve hatta hoş olmayan nitelikte olabilir bu sebepten dolayı, bu kültürlerarası iletişim durumlarında problemlerin ortaya çıkması muhtemeldir. Kültürlerarası iletişime bağlı olarak, sözsüz iletişimde konuşma uzaklığı bilgisi de çok önemlidir. Konuşma uzaklığı bilgisi, iletişim halindeki iki kişi arasındaki uzaklığa hitap eder ve vucut dilinden bahsederken bundan da bahsedilmesi gerekir. Gabriel ve Raam (2007) iki kişi arasındaki uzaklığın, bu kişilerin arasındaki ilişkiyi yansıttığını vurguluyorlar ve bu uzaklığın farklı kültürlerde farklı anlamlar taşıdığını savunuyorlar. Temel vucut hareketlerinden bazıları el, baş ve ayak hareketlerini; ayrıca gülümseme, işaret etme, bakma, dinleme gibi unsurları da içerir ve bunlar kültürlerarası iletişimde büyük rol oynarlar. Bundan dolayı mevcut olan çalışma bu vucut hareketlerinin önemini vurgulamak ve bunların kültürlerarası iletişimlerde nasıl ciddi yanlış anlaşılmalara yol açtığını göstermek için örnekler içermektedir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Cangil, B. E. (2004), “Beden Dili ve Kültürlerarası İletişim”, Hasan Ali Yücel
  2. Fakültesi Dergisi, 2: 69-78. Coshkun, A. (2010), “Whose English should we teach? Reflections from
  3. Turkey”, ESP World, 9(27): 1-20. Dorn, G. & Koch, G. A. (2005), Intercultural Skills, CILT, The National
  4. Center for Languages. Dresser, N. (1996), Multicultural Manners. Essential Rules of Etiquette for the 21 st Century, John Wiley & Sons. New Jersey, Canada.
  5. Ekman, P. (2007), Emotions Revealed, Recognizing Faces and Feelings to
  6. Improve Communication and Emotional Life, Times Books, Henry Holt and Company, New York. Fontes, A. L. (2008), Interviewing clients across cultures, Guilford Press, USA.
  7. Gabriel & Raam, N. (2007), “When negotiating, look for non-verbal cues”, http://www.vinyas.net/masters-of-body-language-good-one/, (accessed 2013
  8. Gullberg, M. (2013), Gesture Analysis in Second Language Acquisition, Blackwell Publishing.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Fatma Özüorçun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ağustos 2013

Gönderilme Tarihi

8 Ekim 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2013 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Özüorçun, F. (2013). The Importance of Body Language in Intercultural Communications. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, 4(2), 70-81. https://izlik.org/JA87WX77KT
AMA
1.Özüorçun F. The Importance of Body Language in Intercultural Communications. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi. 2013;4(2):70-81. https://izlik.org/JA87WX77KT
Chicago
Özüorçun, Fatma. 2013. “The Importance of Body Language in Intercultural Communications”. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi 4 (2): 70-81. https://izlik.org/JA87WX77KT.
EndNote
Özüorçun F (01 Ağustos 2013) The Importance of Body Language in Intercultural Communications. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi 4 2 70–81.
IEEE
[1]F. Özüorçun, “The Importance of Body Language in Intercultural Communications”, LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy 2, ss. 70–81, Ağu. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87WX77KT
ISNAD
Özüorçun, Fatma. “The Importance of Body Language in Intercultural Communications”. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi 4/2 (01 Ağustos 2013): 70-81. https://izlik.org/JA87WX77KT.
JAMA
1.Özüorçun F. The Importance of Body Language in Intercultural Communications. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi. 2013;4:70–81.
MLA
Özüorçun, Fatma. “The Importance of Body Language in Intercultural Communications”. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy 2, Ağustos 2013, ss. 70-81, https://izlik.org/JA87WX77KT.
Vancouver
1.Fatma Özüorçun. The Importance of Body Language in Intercultural Communications. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi [Internet]. 01 Ağustos 2013;4(2):70-81. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87WX77KT

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sosyal Bilimler Dergisi haziran ve aralık aylarında olmak üzere yılda iki defa yayınlanan iki hakemli bir dergidir. Derginin yelpazesi toplum bilimlerinin tüm disiplinlerini ve dallarını kapsamaktadır. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi yalnızca Türkçe ve İngilizce makaleleri kabul etmektedir.  http://euljss.eul.edu.tr/euljss/