BibTex RIS Kaynak Göster

TULUM PEYNİRİ ÜRETİMİNDE YARI SENTETİK KILIFLARIN KULLANILABİLME İMKANLARI VE VAKUM AMBALAJLAMANIN KALİTEYE ETKİSİ

Yıl 1998, Cilt: 14 Sayı: 2, 63 - 70, 01.06.1998

Öz

Araştırmada, alışılagelen yöntemle deneysel olarak Oretilen tulum peynirierinin ambalajlanmasında yarı sentetik kılıfların kullanılabilme imkanları ve vakum ambalajlamanın peynirin kalite niteliklerine etkisi araştırılmıştır. Tulum pey­nir1erinde ambalaj materyali olarak sentetik kılıflarm kuUanllabileceg fakat sentetik kıhfta muhafaza edilen peynirlerin yüksek rölatif rutubete sahip ortamlarda muhafaza edilmesinin gerekti' olduğu gözlemlenmiştir. Sentetik kılıflarda am­balajlanan peynir numunelerinden daha sonra vakumla ambalajlananlarda kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal ni· teliklerin, vakumlanmayan numunelerden daha OstOn nitelikte olmaları nedeniyle vakum ambalajlamadan da ya· rartanılabilece{ıi kanaatine varılmıştır

The Use of Semi-syntetic casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality

Yıl 1998, Cilt: 14 Sayı: 2, 63 - 70, 01.06.1998

Öz

Experimental tulum cheese samples were produced according to the traditionat method. The use of synle­tic packaging materials and the elfects of vacuum packaging on the quatity properties were investigated. il is conc­luded that syntetic casings can be used as a packaging material for the tulum cheese. Bul cheese should be stored in the conditions of having high relalive humudily. As vacuum packed sanıples had better in chemical, microbiological and sensory properties than the rıon-vacuumed ones, vacuum packaging can also be used effectively in packing the tulum cheese

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73EJ97KK
Bölüm Araştırma
Yazarlar

O. Cenap Tekinşen Bu kişi benim

Mustafa Nizamlıoğlu Bu kişi benim

Abdullah Keleş Bu kişi benim

Mustafa Atasever Bu kişi benim

Ahmet Güner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tekinşen, O. C., Nizamlıoğlu, M., Keleş, A., Atasever, M., vd. (1998). The Use of Semi-syntetic casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 14(2), 63-70.
AMA Tekinşen OC, Nizamlıoğlu M, Keleş A, Atasever M, Güner A. The Use of Semi-syntetic casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality. Eurasian J Vet Sci. Haziran 1998;14(2):63-70.
Chicago Tekinşen, O. Cenap, Mustafa Nizamlıoğlu, Abdullah Keleş, Mustafa Atasever, ve Ahmet Güner. “The Use of Semi-Syntetic Casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 14, sy. 2 (Haziran 1998): 63-70.
EndNote Tekinşen OC, Nizamlıoğlu M, Keleş A, Atasever M, Güner A (01 Haziran 1998) The Use of Semi-syntetic casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 14 2 63–70.
IEEE O. C. Tekinşen, M. Nizamlıoğlu, A. Keleş, M. Atasever, ve A. Güner, “The Use of Semi-syntetic casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality”, Eurasian J Vet Sci, c. 14, sy. 2, ss. 63–70, 1998.
ISNAD Tekinşen, O. Cenap vd. “The Use of Semi-Syntetic Casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 14/2 (Haziran 1998), 63-70.
JAMA Tekinşen OC, Nizamlıoğlu M, Keleş A, Atasever M, Güner A. The Use of Semi-syntetic casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality. Eurasian J Vet Sci. 1998;14:63–70.
MLA Tekinşen, O. Cenap vd. “The Use of Semi-Syntetic Casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 14, sy. 2, 1998, ss. 63-70.
Vancouver Tekinşen OC, Nizamlıoğlu M, Keleş A, Atasever M, Güner A. The Use of Semi-syntetic casings in Tulum Cheese Production and Effects of Vacuum Packaging on Quality. Eurasian J Vet Sci. 1998;14(2):63-70.