BibTex RIS Kaynak Göster

KONSANTRE ve TEKSTÜRE SOYA PROTEİNİ KATIMININ TAVUK SOSİSİ ÜRETİMİNDE KULLANILABİLME OLANAKLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR

Yıl 1998, Cilt: 14 Sayı: 2, 47 - 55, 01.06.1998

Öz

Bu çalışma, Tekstüre Soya Proteini (TSP) ve Konsantre Soya Proteini'nin (KSP) tavuk sosisi kalitesine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla TSP ve KSP hidratize edildikten sonra %2.5-0; %5'(); %0-2.5; %0-5 ve %2.5·2.5 oranlarında sosis hamuruna katılmıştır. Araştırmanın sonunda TSP ve KSP'nin tavuk sosisi üretiminde kul­lanımının herhangi bir teknolojik hataya neden olmadı§ı va mikrobiyolojik kaliteyi Onemli düzayde etkilemediği tespit edilrpişlir. Bununla beraber, ürünün protein, nem ve kCıI miktar1an belirgin bir şekilde artmış, özellikle bu durum %2.5 KSP·%2.5 TSP ve %5 KSP kalkıh sosislerde daha belirgin bir biçimde onaya çıkmışıır

The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage

Yıl 1998, Cilt: 14 Sayı: 2, 47 - 55, 01.06.1998

Öz

The aim of the study determined the effects of Texturized Soy PrOlein (TSP) and Consanlrated Soy PrO· tein (CSP) on the qualily ol chicken sausage. ol 2.5-0%; 5-0%; 0-2.5%; 0-5% and 2.5·2.5% respectivel1y. As a result, it was corıcluded Ihat TSP and CSP did not eause any technotogieal problem in the chicken sausage production in lhose levels and did nol altact on Ihe mic· robiological quality. However, the content of protein, moisture and ash of the samples increased, especia"y, at the le· vels 012.5% TSP, 2.5% CSP and 5% CSP

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73EH37TA
Bölüm Araştırma
Yazarlar

Semra Kayaardı Bu kişi benim

Ümit Gürbüz Bu kişi benim

Mustafa Nizamlıoğlu Bu kişi benim

Yusuf Doğruer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kayaardı, S., Gürbüz, Ü., Nizamlıoğlu, M., Doğruer, Y. (1998). The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 14(2), 47-55.
AMA Kayaardı S, Gürbüz Ü, Nizamlıoğlu M, Doğruer Y. The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage. Eurasian J Vet Sci. Haziran 1998;14(2):47-55.
Chicago Kayaardı, Semra, Ümit Gürbüz, Mustafa Nizamlıoğlu, ve Yusuf Doğruer. “The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 14, sy. 2 (Haziran 1998): 47-55.
EndNote Kayaardı S, Gürbüz Ü, Nizamlıoğlu M, Doğruer Y (01 Haziran 1998) The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 14 2 47–55.
IEEE S. Kayaardı, Ü. Gürbüz, M. Nizamlıoğlu, ve Y. Doğruer, “The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage”, Eurasian J Vet Sci, c. 14, sy. 2, ss. 47–55, 1998.
ISNAD Kayaardı, Semra vd. “The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 14/2 (Haziran 1998), 47-55.
JAMA Kayaardı S, Gürbüz Ü, Nizamlıoğlu M, Doğruer Y. The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage. Eurasian J Vet Sci. 1998;14:47–55.
MLA Kayaardı, Semra vd. “The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 14, sy. 2, 1998, ss. 47-55.
Vancouver Kayaardı S, Gürbüz Ü, Nizamlıoğlu M, Doğruer Y. The İnvestigation on The Possibilities of Consantrated and Texturized Soy Protein Usage in the Production of Chicken Sausage. Eurasian J Vet Sci. 1998;14(2):47-55.