BibTex RIS Kaynak Göster

POTASYUM SORBATIN KAŞAR PEYNİRİN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNE ETKİSİ

Yıl 1996, Cilt: 12 Sayı: 2, 23 - 29, 01.06.1996

Öz

Bu araştırmada, deneysel olarak yapılan kaşar peynirieri farklı oranlarda (% O, 1, 2 ve 3) potasyum sorbat ıçe­ren solusyanlara daldırıldı ve sorbatın ürOnOn olgunlaşma periyodunun 1., 15., 30. ve 60. günlerdeki kimyasal ve mik­robiyolojik niteliklerine etkisı araştırıldı. Elde edilen veriler potasyum sorbat uygulamasının kaşar peynırin kimyasal nı­telikleri yönünden rutubet, ya�. tuz ve kül miktarlarına etkili olmadığını, buna karşın pH değerını yukselterek. asidıte değerini ise azaltarak etki yaptı�ını göstermektedir. Mikrobiyolojik açıdan ise Staphylococcus·Microeoccus mik­roorganizmalar ile maya ve kül üzerine etkili oldu�u ortaya çıkmaktadır

The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese

Yıl 1996, Cilt: 12 Sayı: 2, 23 - 29, 01.06.1996

Öz

Experimentally produced kashar cheese were deeped into the solutions which contain varies rates of po· tassium sorbale (O, 1%, 2%, 3%) and the effects of potassium sorbale on the chemlcal and microbiologıcal properties of the cheese were lnvestigated at the 1 st, 15th, 30th and 60th days of the ripenng period. Potassium sorbat e did not show any effects on the chemieal properties; the moısture, fat. sah and ash eontents. However, it deeresed the per· cent of aeditiy values and ineressed the pH values of the samples. On the aeeount of microbiologieally effects of po­tassıum sorbate. it effected on the account of Staphylococcus-Micrococcus microorganlsms and mould and yeast

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73MC85DT
Bölüm Araştırma
Yazarlar

Mustafa Nizamlıoğlu Bu kişi benim

Ümit Gürbüz Bu kişi benim

Yusuf Doğruer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Nizamlıoğlu, M., Gürbüz, Ü., & Doğruer, Y. (1996). The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 12(2), 23-29.
AMA Nizamlıoğlu M, Gürbüz Ü, Doğruer Y. The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese. Eurasian J Vet Sci. Haziran 1996;12(2):23-29.
Chicago Nizamlıoğlu, Mustafa, Ümit Gürbüz, ve Yusuf Doğruer. “The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12, sy. 2 (Haziran 1996): 23-29.
EndNote Nizamlıoğlu M, Gürbüz Ü, Doğruer Y (01 Haziran 1996) The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12 2 23–29.
IEEE M. Nizamlıoğlu, Ü. Gürbüz, ve Y. Doğruer, “The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese”, Eurasian J Vet Sci, c. 12, sy. 2, ss. 23–29, 1996.
ISNAD Nizamlıoğlu, Mustafa vd. “The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12/2 (Haziran 1996), 23-29.
JAMA Nizamlıoğlu M, Gürbüz Ü, Doğruer Y. The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese. Eurasian J Vet Sci. 1996;12:23–29.
MLA Nizamlıoğlu, Mustafa vd. “The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 12, sy. 2, 1996, ss. 23-29.
Vancouver Nizamlıoğlu M, Gürbüz Ü, Doğruer Y. The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical And Microbiological Quality in Kashar Cheese. Eurasian J Vet Sci. 1996;12(2):23-9.