BibTex RIS Kaynak Göster

CİVİL PEYNİRİNİN KİMYASAL VE ORGANOLEPTİK ÖZELLİKLERİ

Yıl 1996, Cilt: 12 Sayı: 1, 65 - 71, 01.03.1996

Öz

Bu çalışmada Erzurum ili ve çevresinden toplanan 26 adet civil peyniri numunesi incelendi. Numuneların kım­yasal muayeneleri sonucu ortalama değerlerin; rutubet % 59.42, yağ % 2.24, protein % 31 .97, tuz % 4.468, kül % 5.253, asidile laktik asit cinsinden% 0.745, pH değeri 4.45 ve aw değeri de 0.927 olduğu belirlendi. Duyusal nitelikler bakımından ise peynirierin 100 puan üzerinden ortalama toplam duyusal değerlendirme puanının 74.269 olduğu tespit edildi. Civil peynirinin yumuşak ve yağsız peynir tipinde olduğu belirlendi

Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese

Yıl 1996, Cilt: 12 Sayı: 1, 65 - 71, 01.03.1996

Öz

In this study, 26 civil cheese samples obtained from Erzurum province and araund were chemically and organoleptically analysed. lt was determined that the mean value of moisture content was 59.42 %. Mean values for fat, protein, salt and ash contents were found 2.24 %, 31.97 %, 4.468 % and 5.253 % respectively. Acidity values of samples were determined 0.745 % in lactic acid degree. pH and aw values of the samples were found 4.45 and 0.927. In organoleptical examination. the mean of total scores of cheese samples were found 74.269. l t was de­termined that Civil Cheese was a soft and low fat cheese variety

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73NR44BY
Bölüm Araştırma
Yazarlar

O. Cenap Tekinşen Bu kişi benim

Mustafa Atasever Bu kişi benim

Abdullah Keleş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tekinşen, O. C., Atasever, M., & Keleş, A. (1996). Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 12(1), 65-71.
AMA Tekinşen OC, Atasever M, Keleş A. Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese. Eurasian J Vet Sci. Mart 1996;12(1):65-71.
Chicago Tekinşen, O. Cenap, Mustafa Atasever, ve Abdullah Keleş. “Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12, sy. 1 (Mart 1996): 65-71.
EndNote Tekinşen OC, Atasever M, Keleş A (01 Mart 1996) Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12 1 65–71.
IEEE O. C. Tekinşen, M. Atasever, ve A. Keleş, “Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese”, Eurasian J Vet Sci, c. 12, sy. 1, ss. 65–71, 1996.
ISNAD Tekinşen, O. Cenap vd. “Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12/1 (Mart 1996), 65-71.
JAMA Tekinşen OC, Atasever M, Keleş A. Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese. Eurasian J Vet Sci. 1996;12:65–71.
MLA Tekinşen, O. Cenap vd. “Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 12, sy. 1, 1996, ss. 65-71.
Vancouver Tekinşen OC, Atasever M, Keleş A. Chemical and Organoleptical Properties of Civil Cheese. Eurasian J Vet Sci. 1996;12(1):65-71.