BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Vitamin A and E in Which were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens

Yıl 1996, Cilt: 12 Sayı: 1, 49 - 54, 01.03.1996

Öz

The alm of this preseni study was to investigate the elfeel of vitamin A and E on the antıbody titers and blood T lymphocyte percentage ın the chicken vaccınated with Gumboro . 750 egg mala chıckens were used as ma­terıals and divıded in to 1 2 groups; antibody tıters and % T lymphocyte valuas wera determined ın whıch blood samp· les taken according to properly from theese groups. lg G levels measured in 1. (control), 2. and 4. group of vaccınated animals, the results were found according to logarithmic basa 5.00 ± 0.56, 1 1.50 ± 1.46, 15.42 ± 0.60 respectıvely. These results found to be statistically important (P

CİVCİVLERDE YEMLERE DEĞİŞİK ORANLARDA İLAVE EDİLEN A VE E VİTAMİNLERİNİN HÜCRESEL VE HUMORAL BAĞIŞIKLIK DEĞERLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Yıl 1996, Cilt: 12 Sayı: 1, 49 - 54, 01.03.1996

Öz

Bu çalışmada. vıtamın A ve E'nin Gumboro aşısı yapılmış olan cıvcıvlerde antikor tilresi ve periter kan T ten­fositleri üzerine etkılerinin ıncelenmesı amaçlanmıştır. Materyal olarak kullanılan 750 adet erkek yumurtacı civciv vi­tamin ve aşı durumlarına göre 12 gruba ayrılmış : dönem ve gruplara uygun olarak alınan kan numunelerinde antikor titrelerı ve % T lenfosit de�erlerı belirlenmiştir. lg G değerleri için aşılı grup hayvanların 1.(kontrol), 2. ve 4. gruplarında yapılan ölçümlerde log10 tabanına göre elde edilen değerler sırasıyla 5.00 l 0.56, 11.50 ± 1.46. 15.42 ± 0.60 olarak bulunmuş ve sonuçların ıstatıstikı yönden önemli (P<0.01) olduğu tespit edilmiştir. Vitamin A'nın artan miktarlarına pa­ralel otarak titrenin de arttığı fakat aşırı (80.000 lU /kg yem) vitamin A verilen grupta düştüğü belirlenmiştir. Bu du­rumun aşırı vıtaminin immun sistemi baskılamasından kaynaklandığı sonucuna varılmıştır. T lenfosit oranları % olarak gruplarda sırası ile; 20.39 ± 0.53, 23.39 ± 0.39, 29.04 ± 0.44, 31.79 l 0.38, 26.65 ± 0.50 ve 24.00 i. 0.52 olarak tespıt edilmış. son iki grupta görülen duşmenin A ve E vıtaminlerinin birlikte verilmesinden kaynaktandığı kanaatına va­rılmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73NN28YM
Bölüm Araştırma
Yazarlar

Firuze Kurtoğlu Bu kişi benim

Mehmet Nizamlıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kurtoğlu, F., & Nizamlıoğlu, M. (1996). The Effect of Vitamin A and E in Which were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 12(1), 49-54.
AMA Kurtoğlu F, Nizamlıoğlu M. The Effect of Vitamin A and E in Which were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens. Eurasian J Vet Sci. Mart 1996;12(1):49-54.
Chicago Kurtoğlu, Firuze, ve Mehmet Nizamlıoğlu. “The Effect of Vitamin A and E in Which Were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12, sy. 1 (Mart 1996): 49-54.
EndNote Kurtoğlu F, Nizamlıoğlu M (01 Mart 1996) The Effect of Vitamin A and E in Which were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12 1 49–54.
IEEE F. Kurtoğlu ve M. Nizamlıoğlu, “The Effect of Vitamin A and E in Which were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens”, Eurasian J Vet Sci, c. 12, sy. 1, ss. 49–54, 1996.
ISNAD Kurtoğlu, Firuze - Nizamlıoğlu, Mehmet. “The Effect of Vitamin A and E in Which Were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12/1 (Mart 1996), 49-54.
JAMA Kurtoğlu F, Nizamlıoğlu M. The Effect of Vitamin A and E in Which were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens. Eurasian J Vet Sci. 1996;12:49–54.
MLA Kurtoğlu, Firuze ve Mehmet Nizamlıoğlu. “The Effect of Vitamin A and E in Which Were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 12, sy. 1, 1996, ss. 49-54.
Vancouver Kurtoğlu F, Nizamlıoğlu M. The Effect of Vitamin A and E in Which were Supplemented Different Levels to the Feeds in Chickens. Eurasian J Vet Sci. 1996;12(1):49-54.