BibTex RIS Kaynak Göster

POTASYUM SORBATIN BEYAZ PEYNİRİN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNE ETKİSİ

Yıl 1996, Cilt: 12 Sayı: 1, 109 - 116, 01.03.1996

Öz

Bu araştırmada, deneysel olarak beyaz peynir yapımında kullanılan süt ve salarnura suyuna değişik oranlarda (%O, 0.15 ve 0.30) ilave edilen potasyum sorbatın ürünün olgunlaşma periyodunun 1., 15., 30. ve 60. günlerdeki kim­yasal ve mikrobiyolojik niteliklerine etkisi araştırıldı. Potasyum sorbat uygulaması peynirin kimyasal nitelikleri yö­nünden rutubet, yağ. tuz ve kül miktarlarına etkili olmamıştır. Buna karşın peynirierin pH değerini yükselterek, asidile değerini ise azaltarak etki yapmış ve olgunlaşmayı geciktirmiştir. Mikrobiyo:ojik açıdan ise koliform grubu, fekal sırep­tokak mikroorganizma sayısı ve maya ve kül üzerine etkili olduğu, buna karşılık genel canlı, Lactobacillus ve Staph­ylococcus-Micrococcus mikroorganizmaları üzerine etkisinin olmadığı belirlenmiştir

The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese

Yıl 1996, Cilt: 12 Sayı: 1, 109 - 116, 01.03.1996

Öz

The elfacts of potassium sorbale using in the experimentally white pickled cheese (WPC) production which has been suplemented at the rates of O. 0,15 % and 0.3 % to milk and pickled, on the chemical and mic­robiologıcal properties of WPC w ere investigated at 1 st, 15th. 30th and 60\h days of the ripering period. Potassium sorbale did not show any effects on the chemical properties; the moisture, fat, salt and ash contents. However, it dee­resed the percent of aciditiy values and increased the pH values and delayed the ripering of the cheese. On the ac­count ol microbiologically effects ol potassium sorbate, it effected on the account of coliform, fecal streptococcus and mould and yeast whereas it was ineffect on the account of general microbiological , Lactobacillus and Staph­ylococcus- Micrococcus

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73PD22YB
Bölüm Araştırma
Yazarlar

Yusuf Doğruer Bu kişi benim

Ümit Gürbüz Bu kişi benim

Mustafa Nizamlıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Doğruer, Y., Gürbüz, Ü., & Nizamlıoğlu, M. (1996). The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 12(1), 109-116.
AMA Doğruer Y, Gürbüz Ü, Nizamlıoğlu M. The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese. Eurasian J Vet Sci. Mart 1996;12(1):109-116.
Chicago Doğruer, Yusuf, Ümit Gürbüz, ve Mustafa Nizamlıoğlu. “The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12, sy. 1 (Mart 1996): 109-16.
EndNote Doğruer Y, Gürbüz Ü, Nizamlıoğlu M (01 Mart 1996) The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12 1 109–116.
IEEE Y. Doğruer, Ü. Gürbüz, ve M. Nizamlıoğlu, “The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese”, Eurasian J Vet Sci, c. 12, sy. 1, ss. 109–116, 1996.
ISNAD Doğruer, Yusuf vd. “The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 12/1 (Mart 1996), 109-116.
JAMA Doğruer Y, Gürbüz Ü, Nizamlıoğlu M. The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese. Eurasian J Vet Sci. 1996;12:109–116.
MLA Doğruer, Yusuf vd. “The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 12, sy. 1, 1996, ss. 109-16.
Vancouver Doğruer Y, Gürbüz Ü, Nizamlıoğlu M. The Effects of Potassium Sorbate on the Chemical and Microbiological Quality in White Pickled Cheese. Eurasian J Vet Sci. 1996;12(1):109-16.