BibTex RIS Kaynak Göster

ŞAVAK SALAMURA BEYAZ PEYNİRLERİNİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ

Yıl 1995, Cilt: 11 Sayı: 1, 51 - 56, 01.03.1995

Öz

This study has been conducted to find out the microbiological quality of Şavak white pickled cheese.
Average values of viable aerobes, coliforms, staphylococcus, taecal streptococcus, lactobacillus- leuconostoc - pediococcus,
proteolytic, psychrophile, yeast and Mold were 6.9 x 107/g., 1.8 x 105/g., 1.2 x 106/g., 6.9 x 105/g., 8.5 x 106/
g., 1.3 x 106/g., 3.0 x 106/g., 5.1 x 105/g. respectively and average of pH values was 5.19. Asa result. it was seen that
microbiologically 94.0 % of Şavak white pickled cheese differed from the values of standards and were potentially
hazardous for public health.

Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses

Yıl 1995, Cilt: 11 Sayı: 1, 51 - 56, 01.03.1995

Öz

Bu çalışma, Elazığ'da tüketime sunulan Şavak salarnura beyaz peynirinin mikrobiyolojik kalitesini saptamak
amacıyla yapıldı . Materyal olarak 50 adet Şavak peyniri örneği kullanıldı . Çalışmada aerob genel canlı , koliform , stafilokokkus,
fekal streptokok, laktobasillus - leukonostok- pediokokkus, proteolitik, psikrofilik, maya ve küf mikroorganizma
sayıları ortalama olarak sırasıyla, 6.9 x 107/g., 1.8 xi05/g., 1.2 x 106/g., 6.9 x 105/g., 8.5 x 106/g., 1.3 x106fg.,
3.0x 106/g., 5.1 x 105/g. değerlerinde bulundu. Ortalama pH ise 5.19 olarak saptandı. Sonuç olarak, Şavak salamu ra
beyaz peynirierinin mikrobiyolojik yönden % 94.0' ünün standardiara uygun olmadığı ve halk sağlığı açısından potansiyel
bir tehlike arzedebileceği kanaatine varıldı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73RS43JR
Bölüm Araştırma
Yazarlar

Bahri Patır Bu kişi benim

Ali Arslan Bu kişi benim

Abamüslüm Güven Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Patır, B., Arslan, A., & Güven, A. (1995). Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 11(1), 51-56.
AMA Patır B, Arslan A, Güven A. Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses. Eurasian J Vet Sci. Mart 1995;11(1):51-56.
Chicago Patır, Bahri, Ali Arslan, ve Abamüslüm Güven. “Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 11, sy. 1 (Mart 1995): 51-56.
EndNote Patır B, Arslan A, Güven A (01 Mart 1995) Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 11 1 51–56.
IEEE B. Patır, A. Arslan, ve A. Güven, “Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses”, Eurasian J Vet Sci, c. 11, sy. 1, ss. 51–56, 1995.
ISNAD Patır, Bahri vd. “Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 11/1 (Mart 1995), 51-56.
JAMA Patır B, Arslan A, Güven A. Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses. Eurasian J Vet Sci. 1995;11:51–56.
MLA Patır, Bahri vd. “Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 11, sy. 1, 1995, ss. 51-56.
Vancouver Patır B, Arslan A, Güven A. Microbiological Quality of Şavak White Pickled Cheeses. Eurasian J Vet Sci. 1995;11(1):51-6.