BibTex RIS Kaynak Göster

HAYVANSAL PEYNİR MAYALARININ BAZI KALİTE NİTELİKLERİ

Yıl 2006, Cilt: 22 Sayı: 3, 69 - 73, 01.09.2006

Öz

Araştırmada Konya yöresindeki süt işletmelerinde peynir yapımında kullanılan 20 adet hayvansal sıvı peynir mayası,
mikrobiyolojik ve kimyasal kalite nitelikleri yönünden incelendi. Numunelerde aerobik mezofilik mikroorganizma
ve maya/küf sayılarının sırasıyla 0-1.0x103 kob/g ve 0-9.6x10 kob/g arasında değiştiği, diğer taraftan numunelerin hiç
birinde koliform bakterilere, E.co/Iye, S. eureuse ve anaerobik bakterilere rasllanmadığı tespit edildi. Numunelerin tuz
ve pH değerleri ise sırasıyla %12.91-18.79 ve 5.02-6.10 arasında bulundu. Sonuç olarak, incelenen numunelerin mikrobiyolojik özellikler açısından TS 3844 peynir mayası standardına uygun olduğu, fakat %1O'nun tuz miktarı yönünden
TS 3844'e uygun olmadığı tespit edildi.

Some Quality Characteristics of Animal Rennets

Yıl 2006, Cilt: 22 Sayı: 3, 69 - 73, 01.09.2006

Öz

In this research, microbiological and chemical qualities of 20 animal liquid rennet samples, used for cheesemaking
in dairy plants in Konya region were determined. As a result of the microbiological analysis, aerobic mesophile,
yeast and mould counts of the samples were determined between 0-1.0x103 du/ml and 0-9.6x10 du/ml respectively.
None of the samples contained coliform bacteria, E.eoli, S. aureus and anaerobic bacteria. In the
consequence of the chemical analysis salt contents and pH values were determined between 12.91-18.79% and 5.02-
6.10, respectively. In conclusion, all of the rennet samples were convenient with microbiological standard in TS 3844
(Turkish Rennet Standard), but of the 20 rennet samples 10% for salt contents were under the minimum lirnlt in TS
3844.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA69ZH84JG
Bölüm Araştırma
Yazarlar

K. Kaan Tekinşen Bu kişi benim

Gürkan Uçar Bu kişi benim

İ. Erim Köseoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 22 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tekinşen, K. K., Uçar, G., & Köseoğlu, İ. E. (2006). Some Quality Characteristics of Animal Rennets. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 22(3), 69-73.
AMA Tekinşen KK, Uçar G, Köseoğlu İE. Some Quality Characteristics of Animal Rennets. Eurasian J Vet Sci. Eylül 2006;22(3):69-73.
Chicago Tekinşen, K. Kaan, Gürkan Uçar, ve İ. Erim Köseoğlu. “Some Quality Characteristics of Animal Rennets”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 22, sy. 3 (Eylül 2006): 69-73.
EndNote Tekinşen KK, Uçar G, Köseoğlu İE (01 Eylül 2006) Some Quality Characteristics of Animal Rennets. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 22 3 69–73.
IEEE K. K. Tekinşen, G. Uçar, ve İ. E. Köseoğlu, “Some Quality Characteristics of Animal Rennets”, Eurasian J Vet Sci, c. 22, sy. 3, ss. 69–73, 2006.
ISNAD Tekinşen, K. Kaan vd. “Some Quality Characteristics of Animal Rennets”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 22/3 (Eylül 2006), 69-73.
JAMA Tekinşen KK, Uçar G, Köseoğlu İE. Some Quality Characteristics of Animal Rennets. Eurasian J Vet Sci. 2006;22:69–73.
MLA Tekinşen, K. Kaan vd. “Some Quality Characteristics of Animal Rennets”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 22, sy. 3, 2006, ss. 69-73.
Vancouver Tekinşen KK, Uçar G, Köseoğlu İE. Some Quality Characteristics of Animal Rennets. Eurasian J Vet Sci. 2006;22(3):69-73.