BibTex RIS Kaynak Göster

CİVİL PEYNİRİN MİKROBİYOLOJİK KALİTE NİTELİKLERİ

Yıl 1995, Cilt: 11 Sayı: 2, 83 - 88, 01.06.1995

Öz

Bu çalışmada Erzurum ve çevresinden temin edilen 26 adet civil peyniri numunesi incelendi. Ara ırma sonuçlarına
göre civil peyniri numunelerinde belirlenen mikroorganizma kolonllerinin ortalama sayılarının; genel canlı
8.93x1 o 7;g, protaolitik 9.61 x1 o5tg, koliform grubu 4.64x 1 o4tg, fekal streptokok grubu 1.11 x1 o6/g, laktik streptokok
grubu 2.18x106/g, Lactobacilfus 1.33x107/g, Staphylococcus 6.48x105/g, maya ve kül ise 9.04x105/g oldugu tespit
edildi. Sonuç olarak, civil peynirinin oldukça fazla sayıda mikroorganizma içerdiği ve halk sağlığı açısından potansiyel
tehlike arz edebileceği kanaatine varıldı.

Microbiological Quality Properties of Civil Cheese

Yıl 1995, Cilt: 11 Sayı: 2, 83 - 88, 01.06.1995

Öz

In this study, 26 Civil cheese samples obtained from Erzurum province and arround were analysed microbiologically.
The maan values of colony counts were determined as follows for different microorganlsms : for general
viable mlcroorganlsms 8.93x107/g, for proteolitic 9.61x1o5tg, for coliform group 4.64x104/g, for fecal streptococcl
1.11 x 1 o6tg, for lactlc streptococci 2.18xt o6/g, for Lactobacillus 1.33x1 07/g, for Staphylococcus 6.48x1 05/g
and finally for yeast and moulds 9.04x1o5/g. lt was seen that microbiological quality of Civil Cheese was not very
good. Civil cheasa has a potantial risk for public health.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73PV35TS
Bölüm Araştırma
Yazarlar

O. Cenap Tekinşen Bu kişi benim

Mustafa Atasever Bu kişi benim

Abdullah Keleş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tekinşen, O. C., Atasever, M., & Keleş, A. (1995). Microbiological Quality Properties of Civil Cheese. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 11(2), 83-88.
AMA Tekinşen OC, Atasever M, Keleş A. Microbiological Quality Properties of Civil Cheese. Eurasian J Vet Sci. Haziran 1995;11(2):83-88.
Chicago Tekinşen, O. Cenap, Mustafa Atasever, ve Abdullah Keleş. “Microbiological Quality Properties of Civil Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 11, sy. 2 (Haziran 1995): 83-88.
EndNote Tekinşen OC, Atasever M, Keleş A (01 Haziran 1995) Microbiological Quality Properties of Civil Cheese. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 11 2 83–88.
IEEE O. C. Tekinşen, M. Atasever, ve A. Keleş, “Microbiological Quality Properties of Civil Cheese”, Eurasian J Vet Sci, c. 11, sy. 2, ss. 83–88, 1995.
ISNAD Tekinşen, O. Cenap vd. “Microbiological Quality Properties of Civil Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences 11/2 (Haziran 1995), 83-88.
JAMA Tekinşen OC, Atasever M, Keleş A. Microbiological Quality Properties of Civil Cheese. Eurasian J Vet Sci. 1995;11:83–88.
MLA Tekinşen, O. Cenap vd. “Microbiological Quality Properties of Civil Cheese”. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, c. 11, sy. 2, 1995, ss. 83-88.
Vancouver Tekinşen OC, Atasever M, Keleş A. Microbiological Quality Properties of Civil Cheese. Eurasian J Vet Sci. 1995;11(2):83-8.