Araştırmada Konya piyasasından temin edilen 25 adet pasıırma numunesi kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri
yönOndan incelendi. Pasıırma numunelerinin mikrobiyolojik muayeneleri sonucunda genel canlı mikroorganizma, koliform
grubu, Staphylococcus-Micrococcus ve maya-kül sayıları. sırasıyla. ortalama .2xıo7, 2.8x1o3, 7.8x1o5 ve
1.2x 1 oS lg olarak tespit edildi. Kimyasal analizler sonucunda numunelerin ortalama rutubet, yaQ, protein, kül ve tuz
mik arları, sırasıyla, %46.67, %3.95, %40.47, %6.89 ve %6.15; pH deQeri 5.88 ve su aklivilesi deQerl 0.87 olarak bulundu.
Sonuçta, pasıırma numunelerinin %36'sının mikrobiyolojik, %92'sinin de kimyasal yönden Tüzük ve Standarda
uymadıQı saptandı.
In this research. chemical and microbiological qualities of 25 pastrami samples taken from Konya market
were determined. At the resurt of mikrobiologlcal analyzes, the average count of total microorganisms, Coliform groups,
Staphylococcus-Micrococcus and yeast and mould were determined as 1.2x1 o7, 2.8)(103, 7.8x1o5 and 1.2:x1 oS 1
g respectively.Based on the chemical analyses the average of molsture, fat, protein, ash and salt contents were 46.67
%. 3.95 %, 40.47%, 6.89 % and 6.15 % respectively; pH value and water activity values were 5.88 and 0.87 respectively.
In conclution, of 36% pastramı samples microbiologically and of 92% pastraml samples chemically were
not found to conviment to the Food regulation and Standards on the acount of microbiological and chemical analysis.
Diğer ID | JA73PU36UR |
---|---|
Bölüm | Araştırma |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1995 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995 Cilt: 11 Sayı: 2 |