Aim: The objective of this study was to evaluate the effects of milk urea nitrogen on milk composition. Materials and Methods: According to their milk urea nitrogen (1. Group: x<22.73 mg/dL; 2. Group: x>22.73 mg/dL), the Holstein cows were divided into two groups as 36 animals per group. Results: In the experiment, milk urea nitrogen were affected solids-non-fat, density and urea significantly (p<0.05); a significant correlation (r=0.140, p<0.045) was recorded between milk urea nitrogen and solids non fat and density (r=0.186, p<0.007).Conclusion: The findings obtained from in this study are important that in terms of to reveal effects of milk urea nitrogen on milk composition and to be used as a source prospective investigations.
Amaç: Süt üre nitrojeninin süt komposizyonuna olan etkisini araştırmaktır.Gereç ve Yöntem: Siyah alaca inekler süt üre nitrojen değerlerine göre (1. Grup: x22.73 mg/dL) grup başına 36 hayvan olacak şekilde 2 gruba ayrıldı. Bulgular: Süt üre nitrojenin ele alınan ölçütlerden, yağsız kuru madde, yoğunluk ile üreye olan etkisinin istatistikî olarak önemli (p
Süt komposizyonu süt üre nitrojen yağsız kuru madde yoğunluk
Diğer ID | JA69MM85VV |
---|---|
Bölüm | Araştırma |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 27 Sayı: 4 |