Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1982, Cilt: 5 Sayı: 4-5, 192 - 199, 01.12.1983

Öz

Son on yılda yarış alanlarımızda koşmakta olan safkan Arap atlarının, çeşitli nedenlere dayalı olarak yarımkan Arap oldukları şüphesi yaygınlaşmıştır. Böyle durumlar gerek Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinle gerekse mahkemelerde sık sık sorun yaratmaktadır. Çözüm için alınan kararlar ise yüzeyde kalmakta ve esas şüphe giderilememektedir. Kararların daha inandırıcı olmasında «Kan Grubu» kontrol müessesesinin katkısı büyük olmaktadır. Nitekim ileri ülkelerde Kan Grubu Analizi ile kontrol sisteminin kurulması bu işlerle uğraşan yetiştiricileri daha dikkatli çalışmağa zorlanmış ve bu tür şüpheli olayların sayıları azaltılmıştır. 

Kaynakça

  • .

Atlarda Kan Grubu Araştırmaları : Amacı, Olanakları ve Sınırı

Yıl 1982, Cilt: 5 Sayı: 4-5, 192 - 199, 01.12.1983

Öz

Son on yılda yarış alanlarımızda koşmakta olan safkan Arap atlarının, çeşitli nedenlere dayalı olarak yarımkan Arap oldukları şüphesi yaygınlaşmıştır. Böyle durumlar gerek Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinle gerekse mahkemelerde sık sık sorun yaratmaktadır. Çözüm için alınan kararlar ise yüzeyde kalmakta ve esas şüphe giderilememektedir. Kararların daha inandırıcı olmasında «Kan Grubu» kontrol müessesesinin katkısı büyük olmaktadır. Nitekim ileri ülkelerde Kan Grubu Analizi ile kontrol sisteminin kurulması bu işlerle uğraşan yetiştiricileri daha dikkatli çalışmağa zorlanmış ve bu tür şüpheli olayların sayıları azaltılmıştır. 

Kaynakça

  • .
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Bilimleri
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Faruk Doğrul Bu kişi benim

D. Otto Schmıd Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1983
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 5 Sayı: 4-5

Kaynak Göster

APA Doğrul, F., & Schmıd, D. O. (1983). Atlarda Kan Grubu Araştırmaları : Amacı, Olanakları ve Sınırı. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 5(4-5), 192-199.


15430