Görüş Makalesi

SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Cilt: 1 Sayı: 3 30 Aralık 2021
Sami Mengutay *, Osman Buldan
PDF İndir
TR

SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Öz

Bu çalışmanın amacı, Gençlik ve SporBakanlığınınCovid-19 Pandemisiniöne sürerek, 2020 yılı sezonunun faaliyetlerinin bazı spor federasyonlarında tamamlanmaması nedeni ile bu sezonun esas alınmamasını belirten bir yazı yayınlaması sonrasında yapılan spor federasyonları başkanlık seçimlerinde ortaya çıkan uyuşmazlıklara ilişkin seçimlerde yapılan itirazların değerlendirilmesinin hukuki açıdan incelenmesidir. Yapılan itirazların genellikle üst üste federasyon faaliyetlerine katılma haline dair itirazlar, tamamlanmamış sezon yönünden itirazlar, delegenin ilgili kulüpte üye olup olmadığına ve Noter kur’ası konusuna ilişkin itirazlar olduğu görülmektedir. Türk Sporunun geleceği adına spor federasyonları başkanlık seçimlerinin herhangi bir tehdit ve baskı oluşturulmadan özgür iradeyle yapılabilmesi ve bunun sonucunda gerçekten tam bağımsız olan spor federasyonlarının mevzuata ve hukuka uygun olarak göreve gelmesi için yaptığımız bu çalışma, mevcut uygulamalar üzerinde olan kuramsal olgular ışığında betimleyici öngörü ve değerlendirmeler çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Federasyon başkanlık seçimi, seçim yönetmeliği, uyuşmazlık, spor hukuku

Kaynakça

  1. İmamoğlu, A.F., Karaoğlu, E., Erturan, E.E. (2007). Türkiye’de Spor Kulüplerinin Yapısal Nitelikler ve Temel Problemleri, Gazi Beden Eğitimi ve Spor Dergisi, 12(3), 35-61.
  2. İmamoğlu, A.F. (1992). Fonksiyonel Açıdan Spor Yönetiminin Anlam ve Önemi, GÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 12(1), 24

Kaynak Göster

APA
Mengutay, S., & Buldan, O. (2021). SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ. Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi, 1(3), 24-30. https://izlik.org/JA49HJ87XB
AMA
1.Mengutay S, Buldan O. SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ. Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi. 2021;1(3):24-30. https://izlik.org/JA49HJ87XB
Chicago
Mengutay, Sami, ve Osman Buldan. 2021. “SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi 1 (3): 24-30. https://izlik.org/JA49HJ87XB.
EndNote
Mengutay S, Buldan O (01 Aralık 2021) SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ. Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi 1 3 24–30.
IEEE
[1]S. Mengutay ve O. Buldan, “SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ”, Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi, c. 1, sy 3, ss. 24–30, Ara. 2021, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA49HJ87XB
ISNAD
Mengutay, Sami - Buldan, Osman. “SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi 1/3 (01 Aralık 2021): 24-30. https://izlik.org/JA49HJ87XB.
JAMA
1.Mengutay S, Buldan O. SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ. Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi. 2021;1:24–30.
MLA
Mengutay, Sami, ve Osman Buldan. “SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi, c. 1, sy 3, Aralık 2021, ss. 24-30, https://izlik.org/JA49HJ87XB.
Vancouver
1.Sami Mengutay, Osman Buldan. SPOR FEDERASYONLARI BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN UYUŞMAZLIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ. Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2021;1(3):24-30. Erişim adresi: https://izlik.org/JA49HJ87XB