Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye’de Eleştirel Erkekler ve Erkeklikler Konusunu Feminizm İçinde Çalışmak: Jeff Hearn İle Erkekler Ve Erkekliklere Ulusaşırı Yaklaşımlar Üzerine Bir Röportaj

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 2, 80 - 86, 01.12.2014
https://doi.org/10.1501/Fe0001_0000000125

Öz

Bu röportaj 11 ve 13 Eylül arasında, İzmir'de düzenlenen 1. Uluslararası Erkekler ve Erkeklikler Sempozyumu sırasında gerçekleşmiştir. Sempozyumun ana konuşmacıları Profesör Jeff Hearn Örebro Üniversitesi, İsveç , Profesör Serpil Sancar Ankara Üniversitesi , ve Dr. Elijah Nealy Columbia Üniversitesi, ABD idi. Biz, Eleştirel Erkekler ve Erkeklikler İncelemeleri Critical Studies on Men and Masculinities için bir ihtiyaç olduğu fikri ile, bu fikrin kurucusu olan Jeff Hearn ile röportaj yaptık.

Kaynakça

  • Altınay, Ayşe Gül, The Myth of the Military-nation: Militarism, Gender, and Education in Turkey (New York: Palgrave Macmillan, December 2004).
  • Biricik, Alp. A Walk on Istiklal Street : Dissident Sexual Geographies, Politics and Citizenship in Istanbul (Doctoral thesis, Linköping: Linköping University Electronic Press, 2014).
  • Campbell, Beatrix. End of Equality (Londra: Seagull, 2014).
  • Holmgren, Linn Egeberg and Hearn, Jeff. Framing ‘Men in Feminism’: Theoretical Locations, Local Contexts and Practical Passings in Men’s Gender-conscious Positionings on Gender Equality and Feminism’, Journal of Gender Studies, 18(4), 2009, 403-418.
  • Mutluer, Nil. ‘The Role of Transnational and National Institutions in Internally Displaced Men’s Everyday Life in Tarlabaşi in Istanbul’, in Katherine Harrison and Jeff Hearn (eds.) GEXcel Work in Progress Report Volume VII. Proceedings from GEXcel Theme 2: Deconstructing the Hegemony of Men and Masculinities, Institute of Thematic Gender Studies, Linköping and Örebro Universities, GEXcel Work in Progress Series, Forthcoming PhD Thesis, Linköping and Örebro).
  • Ruspini, Elisabetta ve Hearn, Jeff ve Pease Bob ve Pringle, Keith (eds.) Men and Masculinities Around the World: Transforming Men’s Practices (New York: Palgrave Macmillan, 2011).
  • Sharabi, Hisham. Neopatriarchy: A Theory of Distorted Change in Arab World (New York: Oxford Üniversitesi, 1988).
  • Sünbüloğlu, Yeşim. “Nationalist Reactions and Masculinity Following Hrant Dink’s Assassination: Reconfigurations of Nation-States and Implications for the Processes of Transnationalization”, ed. Hearn, Jeff ve Blagojević, Marina ve Harrison, Katherine. Rethinking Transnational Men: Beyond, Between and Within Nations (Londra: Routledge, 2013).
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Kadın Araştırmaları
Bölüm Research Article
Yazarlar

Gökçesu Akşit Bu kişi benim

Berfin Varışlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

Chicago Akşit, Gökçesu, ve Berfin Varışlı. “Türkiye’de Eleştirel Erkekler Ve Erkeklikler Konusunu Feminizm İçinde Çalışmak: Jeff Hearn İle Erkekler Ve Erkekliklere Ulusaşırı Yaklaşımlar Üzerine Bir Röportaj”. Fe Dergi 6, sy. 2 (Aralık 2014): 80-86. https://doi.org/10.1501/Fe0001_0000000125.