TR
EN
İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması
Öz
Bu çalışmada İMKB’de işlem gören, teknoloji sektörü ve ulaştırma, haberleşme ve depolama sektöründeki şirketler Altman’ın Z-Skor Modeli (1968) kullanılarak finansal başarısızlık risklerine göre sınıflandırılmış ve portföy performansları analiz edilmiştir. Firmaların Z-Skor değerlerine göre oluşturulan portföyün performansı, sektördeki tüm firmaları içeren alternatif bir portföyün performansı ile karşılaştırılarak, Altman Z-Skor modelinin ve genel olarak finansal riskin portföy yönetiminde etkili bir parametre olabilirliği tartışılmaktadır. Sonuçlar, Altman Z-Skor modelinin portföy performansı açısından etkili bir parametre olmadığını göstermektedir. Diğer yandan sonuçlar firmaların artan finansal risklerinin hisse senedi performansını etkilemediğini göstermektedir. Çalışma, yatırımcıların portföy çeşitlendirme kararlarında etkili olabilecek sonuçlar ortaya koymuştur.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Aralık 2012
Gönderilme Tarihi
-
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2012 Sayı: 574
APA
Tokat, H. A., Çetin, Ş., & Karabulut, M. (2012). İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar, 574, 101-101. https://izlik.org/JA57LG76TS
AMA
1.Tokat HA, Çetin Ş, Karabulut M. İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması. FPEYD. 2012;(574):101-101. https://izlik.org/JA57LG76TS
Chicago
Tokat, Hakkı Arda, Şule Çetin, ve Mustafa Karabulut. 2012. “İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar, sy 574: 101-1. https://izlik.org/JA57LG76TS.
EndNote
Tokat HA, Çetin Ş, Karabulut M (01 Aralık 2012) İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 574 101–101.
IEEE
[1]H. A. Tokat, Ş. Çetin, ve M. Karabulut, “İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması”, FPEYD, sy 574, ss. 101–101, Ara. 2012, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA57LG76TS
ISNAD
Tokat, Hakkı Arda - Çetin, Şule - Karabulut, Mustafa. “İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar. 574 (01 Aralık 2012): 101-101. https://izlik.org/JA57LG76TS.
JAMA
1.Tokat HA, Çetin Ş, Karabulut M. İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması. FPEYD. 2012;:101–101.
MLA
Tokat, Hakkı Arda, vd. “İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar, sy 574, Aralık 2012, ss. 101-, https://izlik.org/JA57LG76TS.
Vancouver
1.Hakkı Arda Tokat, Şule Çetin, Mustafa Karabulut. İMKB’de Sektörel Olarak Altman Z-Skor Yönteminin Uygulanması ve Yöntemin Yatırımcı için Kullanılabilirliğinin Tartışılması. FPEYD [Internet]. 01 Aralık 2012;(574):101-. Erişim adresi: https://izlik.org/JA57LG76TS