Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları

Sayı: 559 1 Eylül 2011
PDF İndir
TR EN

Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları

Öz

Ülke refahının göstergelerinden biri olan ekonomik büyüme, iktisat politikalarının temel önceliklerindendir. Ekonomi terminolojisinde genel kanı, siyasi istikrarsızlıkların farklı kanallardan ekonomik büyüme oranlarını düşürdüğü, enflasyon oranlarını yükselttiği, kamu borcunu artırdığı, yatırımları azalttığı ve diğer makro ekonomik dengeleri olumsuz etkilediği yönündedir. Örneğin, Türkiye’de 1994 ve 2000-2001 krizleriyle ilgili yapılan çalışmalarda, krizlerin nedenleri incelenirken krizleri tetikleyen unsurlardan siyasal nedenlere vurgu yapılır. Yine, farklı ülke deneyimlerinin ortaya çıkardığı sonuçlara göre, koalisyon hükümetlerine göre, demokratik sistem içerisinde, güçlü parlamento desteğine sahip tek parti hükümetlerinin, ekonomik büyüme performanslarının daha güçlü olduğu genel kanaatinin oluştuğu söylenebilir. Bu çalışmada Türkiye’de çok partili rejime geçişten sonraki dönemde tek parti iktidarlarının ekonomik büyüme performanslarının, koalisyon dönemlerinden daha güçlü olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Abdullah Takım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Eylül 2011

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Sayı: 559

Kaynak Göster

APA
Takım, A., & Ceyhan, M. S. (2011). Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar, 559, 29-29. https://izlik.org/JA74KL48DP
AMA
1.Takım A, Ceyhan MS. Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları. FPEYD. 2011;(559):29-29. https://izlik.org/JA74KL48DP
Chicago
Takım, Abdullah, ve M. Said Ceyhan. 2011. “Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar, sy 559: 29-29. https://izlik.org/JA74KL48DP.
EndNote
Takım A, Ceyhan MS (01 Eylül 2011) Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 559 29–29.
IEEE
[1]A. Takım ve M. S. Ceyhan, “Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları”, FPEYD, sy 559, ss. 29–29, Eyl. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA74KL48DP
ISNAD
Takım, Abdullah - Ceyhan, M. Said. “Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar. 559 (01 Eylül 2011): 29-29. https://izlik.org/JA74KL48DP.
JAMA
1.Takım A, Ceyhan MS. Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları. FPEYD. 2011;:29–29.
MLA
Takım, Abdullah, ve M. Said Ceyhan. “Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar, sy 559, Eylül 2011, ss. 29-29, https://izlik.org/JA74KL48DP.
Vancouver
1.Abdullah Takım, M. Said Ceyhan. Türkiye’de Çok Partili Rejime Geçişten Sonra Tek Parti İktidarlarının Ekonomik Büyüme Performansları. FPEYD [Internet]. 01 Eylül 2011;(559):29-. Erişim adresi: https://izlik.org/JA74KL48DP