BibTex RIS Kaynak Göster

İslami Finansman ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları ile Finansmanı

Yıl 2013, Sayı: 575, 45 - 0, 01.01.2013

Öz

Bu çalışmada, islami finansman yöntemleri ve bu yöntemlerin havaalanı yatırımlarının finansmanında kullanımı ile ilgili bir bakış açısı sunulmaya çalışılmıştır. Bu amaçla, islami finansman yazınındaki faizsiz finansman yöntemleri incelenmiş; daha sonra bu yöntemlerin uygulanabilmesine olanak sağlayan islami tahvil (sukuk) ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Havaalanı yatırımlarının finansmanı konusunda faizsiz finansman araçlarının kullanımı dünyadan ve Türkiye’den örneklerle ortaya konulmuş; son olarak Türkiye’deki muhtemel havaalanı yatırımları için faizsiz finansal araç kullanımı ile ilgili bazı öneriler getirilmiştir

Islamic Finance and Financing of Airport Investments by Interest-Free Financial Instruments

Yıl 2013, Sayı: 575, 45 - 0, 01.01.2013

Öz

In this study, a perspective of islamic finance methods and their practibility on airport finance were trised to be presented. For this purpose, interest-free finance methods in the islamic finance literature were examined; and islamic bond that allows these methods to be applied was analysed in depth, consequently. Use of interest-free financial instruments in the airport finance was introduced with some domestic examples in Turkey and throughout the world; and finally, some suggestions about using interest-free financial instruments regarding some possible airport investments in Turkey were proposed

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Ünal Battal Bu kişi benim

Akansel Yalçınkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 575

Kaynak Göster

APA Battal, Ü., & Yalçınkaya, A. (2013). İslami Finansman ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları ile Finansmanı. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(575), 45.
AMA Battal Ü, Yalçınkaya A. İslami Finansman ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları ile Finansmanı. FPEYD. Ocak 2013;(575):45.
Chicago Battal, Ünal, ve Akansel Yalçınkaya. “İslami Finansman Ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları Ile Finansmanı”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 575 (Ocak 2013): 45.
EndNote Battal Ü, Yalçınkaya A (01 Ocak 2013) İslami Finansman ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları ile Finansmanı. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 575 45.
IEEE Ü. Battal ve A. Yalçınkaya, “İslami Finansman ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları ile Finansmanı”, FPEYD, sy. 575, s. 45, Ocak 2013.
ISNAD Battal, Ünal - Yalçınkaya, Akansel. “İslami Finansman Ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları Ile Finansmanı”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 575 (Ocak 2013), 45.
JAMA Battal Ü, Yalçınkaya A. İslami Finansman ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları ile Finansmanı. FPEYD. 2013;:45.
MLA Battal, Ünal ve Akansel Yalçınkaya. “İslami Finansman Ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları Ile Finansmanı”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 575, 2013, s. 45.
Vancouver Battal Ü, Yalçınkaya A. İslami Finansman ve Havaalanı Yatırımlarının Faizsiz Finansman Araçları ile Finansmanı. FPEYD. 2013(575):45.