BibTex RIS Kaynak Göster

Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme

Yıl 2012, Sayı: 573, 5 - 5, 01.11.2012

Öz

Orijinal günah, Eichengreen, Hausmann ve Panizza tarafından kendi parası cinsinden boçlanamayan ülkelerin durumunu açıklayabilmek amacıyla literatüre kazandırılmış bir kavramdır. Bu çalışmada orijinal günaha neden olan unsurlar analiz edilmektedir. Orijinal günaha neden olan faktörler konusunda farklı yaklaşımlar mevcuttur. Yapılan çalışmada 1998-2010 yılları arasında Türkiye de döviz kuru rejimi, kurumsal yapı ve yurt içi borçlanma piyasalarındaki değişimin orijinal günah göstergeleri üzerinde etkisi olup olmadığı rasyo analizleri ile belirlenmeye çalışılmaktadır. Elde edilen bulgular söz konusu dönemde incelenen değişkenler ve orijinal günah göstergelerinin azalan değeri arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir.

Effects of Institutional Structure and Domestic Debt Market on Original Sin: Comments about Turkey

Yıl 2012, Sayı: 573, 5 - 5, 01.11.2012

Öz

The term of originil sin used by Eichengreen, Hausmann and Panizza firstly explains countries situation which are not able to borrow abroad in domestic their domestic currency. In this paper, it is analysed that the problem of original determinants. There are different approaches about what cause original sin. In this study, it is aimed at determining whether exchange rate rejime, institutional structure and domestic bond markets development have any effects on Turkey’s original sin for the period 1998-2010 or not and to the this we use ratio analyzes to determine the result. The findings of study support that changes of these factors and declining value of original sin have became in similar periods

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Harun Bal

Pınar Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Kasım 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 573

Kaynak Göster

APA Bal, H., & Özdemir, P. (2012). Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(573), 5-5.
AMA Bal H, Özdemir P. Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme. FPEYD. Kasım 2012;(573):5-5.
Chicago Bal, Harun, ve Pınar Özdemir. “Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı Ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 573 (Kasım 2012): 5-5.
EndNote Bal H, Özdemir P (01 Kasım 2012) Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 573 5–5.
IEEE H. Bal ve P. Özdemir, “Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme”, FPEYD, sy. 573, ss. 5–5, Kasım 2012.
ISNAD Bal, Harun - Özdemir, Pınar. “Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı Ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 573 (Kasım 2012), 5-5.
JAMA Bal H, Özdemir P. Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme. FPEYD. 2012;:5–5.
MLA Bal, Harun ve Pınar Özdemir. “Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı Ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 573, 2012, ss. 5-5.
Vancouver Bal H, Özdemir P. Orijinal Günah Göstergelerinde Kurumsal Yapı ve Yurt İçi Borçlanma Piyasasının Etkisi: Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme. FPEYD. 2012(573):5-.