BibTex RIS Kaynak Göster

An Evaluation of Interest-free Capital Market Investment Instruments in Turkish Capital Market and a Prospective Outlook

Yıl 2012, Sayı: 563, 23 - 23, 01.01.2012

Öz

This study aims to evolve an approach in developing interest-free investment instruments in Turkey that are expected to play a vital role for deepening capital markets. The study analyses the Turkish experience in the light of development at “Islamic Finance” abroad and tries to figure out the steps to be taken to widen investor base in Turkey by providing interest-free investment vehicles and suggests a strategic road map for the future success. The outcomes show that liquidity of the financial instruments and investment funds on Shariah-compliant securities is important in enhancing this market. Moreover, legal and tax regulations should be proper and clear and there should be an efficient and continuous coordination among regulatory authorities, Islamic Law academicians, financial institutions and companies

Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi ve Geleceğe Dönük Bir Bakış

Yıl 2012, Sayı: 563, 23 - 23, 01.01.2012

Öz

Bu çalişma, Türk sermaye piyasasinin derinlik kazanmasinda önemli bir rol oynayacağina inanilan faizsiz finansal araçlarin ülkemizde geliştirilmesine işik tutmayi hedeflemektedir. Çalişmada, yurtdişi piyasalarda “İslami Finans” başliği altinda ortaya çikan ve finans piyasalarinda gittikçe artan bir ilgi gören gelişmeler çerçevesinde, Türkiye’de yaşanan deneyimler irdelenmiş ve özellikle sermaye piyasasi açisindan, faize duyarli yatirimcilara yeni finansal araçlarin sunulmasina yönelik atilmasi gereken adimlar konusunda nasil bir stratejik yol haritasi izlenmesi gerektiği incelenmiştir. Bu noktada, ihraç edilecek menkul kiymetlerin likiditesinin ve İslami açidan uluslararasi kabul görmüş kriterlere göre seçilmiş menkul kiymetlere dayali yatirim fonlarinin önemli olduğu, ihraci gerçekleştirilecek finansal araçlarin hem hukuki ve vergisel açidan doğru yapilandirilmasi gerektiği, hem de ayni zamanda yatirimcilar nezdinde güven ve farkindalik yaratacak şekilde, düzenleyici otoriteler, İslam Hukuku akademisyenleri, finansal kuruluşlar ve şirketler arasinda etkin ve sürekli bir koordinasyonun sağlanmasinin önemli olduğu ortaya konmuştur

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Mustafa K. Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 563

Kaynak Göster

APA Yılmaz, M. K. (2012). Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi ve Geleceğe Dönük Bir Bakış. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(563), 23-23.
AMA Yılmaz MK. Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi ve Geleceğe Dönük Bir Bakış. FPEYD. Ocak 2012;(563):23-23.
Chicago Yılmaz, Mustafa K. “Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi Ve Geleceğe Dönük Bir Bakış”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 563 (Ocak 2012): 23-23.
EndNote Yılmaz MK (01 Ocak 2012) Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi ve Geleceğe Dönük Bir Bakış. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 563 23–23.
IEEE M. K. Yılmaz, “Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi ve Geleceğe Dönük Bir Bakış”, FPEYD, sy. 563, ss. 23–23, Ocak 2012.
ISNAD Yılmaz, Mustafa K. “Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi Ve Geleceğe Dönük Bir Bakış”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 563 (Ocak 2012), 23-23.
JAMA Yılmaz MK. Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi ve Geleceğe Dönük Bir Bakış. FPEYD. 2012;:23–23.
MLA Yılmaz, Mustafa K. “Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi Ve Geleceğe Dönük Bir Bakış”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 563, 2012, ss. 23-23.
Vancouver Yılmaz MK. Türk Sermaye Piyasasında Faizsiz Yatırım Araçlarının Gelişiminin Değerlendirilmesi ve Geleceğe Dönük Bir Bakış. FPEYD. 2012(563):23-.