Araştırma Makalesi

MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ

Cilt: 3 Sayı: 3 17 Temmuz 2005
  • Remzi Tuntaş
  • Yakup Demir
PDF İndir

MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ

Öz


Bu makalede, MOSFET kontrollü bir kıyıcı devresi önce bazı durum matrisleri  ve kontrol eşitsizlikleri ile birlikte anahtarlar içeren bir eşdeğer devre haline dönüştürülmüştür. Daha sonra anahtarların farklı konumları ile elde edilen her bir alt devre, adaptif bulanık çıkarımlı sistemler (ANFIS) ile modellenmiştir. Elde edilen ağlar kullanılarak devrenin sürekli halde hangi durumlarda ne kadar süreyle kaldığı belirlenmiş ve bu bilgilerde kullanılarak geçici ve sürekli hal çözümü yapılmıştır. Ayrıca örnek devrenin MATLAB/ SIMULINK’te modeli oluşturularak çözümü yapılmış ve sonuçlar karşılaştırılmıştır.


Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. 1. M. Köksal ve Y. Tokad, “On the Solution of Linear Circuits Containing Periodically Operated Switches”, Proc. European Conf. on Circuits Theory and Design, Genoa, Italy, vol. 1, 1976, pp. 77-82.
  2. 2. D. Bedrosioan ve J. Vlach, “Time Domain Analysis of Network With Internally Controlled Switches”, IEEE Trans. on Circuit and Systems, vol. 11, no. 1, pp. 249-252, 2000.
  3. 3. M. Köksal, “A Fast Convergent Method for the Analysis of Nonlinear Systems with Periodic Excitations”, IEEE Int. Symp. On Circuit and Syst. Proc., vol. 3-3, Montreal-Canada, 1984, pp. 1362-1364.
  4. 4. Y. Demir, M. Köksal ve S. Herdem, “State-Space Suitable Modelling of Power Semiconductors with Ideal Switches, Resistors, Constant Voltage and Current Sources”, ELECTRIMACS’96, France, 1996, pp. 97-102.
  5. 5. M. Rewieński and J. White, Model order reduction for nonlinear dynamical systems based on trajectory piecewise-linear approximations Linear Algebra and its Applications, In Press, Corrected Proof, Available online 23 March 2005
  6. 6. P. Aruna, N. Puviarasan and B. Palaniappan An investigation of neuro-fuzzy systems in psychosomatic disorders Expert Systems with Applications, Volume 28, Issue 4, May 2005, Pages 673-679
  7. 7. T. atayapun and S. U. Atrongjit, Adaptive controller with fuzzy rules emulated structure and its applications Engineering Applications of Artificial Intelligence, In Press, Corrected Proof, Available online 14 March 2005,C.
  8. 8. C. J. Lin, and C.H. Chen, Identification and prediction using recurrent compensatory neuro-fuzzy systems Fuzzy Sets and Systems, Volume 150, Issue 2, 1 March 2005, Pages 307

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Mühendislik

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Remzi Tuntaş Bu kişi benim
Türkiye

Yakup Demir Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

17 Temmuz 2005

Gönderilme Tarihi

28 Kasım 2004

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2005 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Tuntaş, R., & Demir, Y. (2005). MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi, 3(3), 32-38. https://izlik.org/JA33FS62LE
AMA
1.Tuntaş R, Demir Y. MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ. (DAD). 2005;3(3):32-38. https://izlik.org/JA33FS62LE
Chicago
Tuntaş, Remzi, ve Yakup Demir. 2005. “MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 3 (3): 32-38. https://izlik.org/JA33FS62LE.
EndNote
Tuntaş R, Demir Y (01 Temmuz 2005) MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 3 3 32–38.
IEEE
[1]R. Tuntaş ve Y. Demir, “MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ”, (DAD), c. 3, sy 3, ss. 32–38, Tem. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA33FS62LE
ISNAD
Tuntaş, Remzi - Demir, Yakup. “MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 3/3 (01 Temmuz 2005): 32-38. https://izlik.org/JA33FS62LE.
JAMA
1.Tuntaş R, Demir Y. MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ. (DAD). 2005;3:32–38.
MLA
Tuntaş, Remzi, ve Yakup Demir. “MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi, c. 3, sy 3, Temmuz 2005, ss. 32-38, https://izlik.org/JA33FS62LE.
Vancouver
1.Remzi Tuntaş, Yakup Demir. MOSFET KONTROLLÜ BİR KIYICI DEVRESİNİN ANFIS İLE MODELLENMESİ VE TAM ÇÖZÜMÜ. (DAD) [Internet]. 01 Temmuz 2005;3(3):32-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA33FS62LE