Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ)

Yıl 2005, Cilt: 4 Sayı: 1, 112 - 116, 29.12.2005

Öz




Bu
derlemede, Ankara tavşanının bazı verim özellikleri değerlendirilmiştir. Ankara
tavşanının yetiştirilmesinin ilk amacı yün üretimidir. Ankara tavşanı
yetiştiriciliğinde et, gübre, deri gibi yan ürünlerde işletmeye önemli bir
ekonomik gelir sağlamaktadır. Yediği yemleri ete dönüştürme oranı çok
yüksektir. Tavşan eti; pro-teince zengin, yağ, kolesterol ve kalori oranı çok
düşüktür. Ankara tavşanın gübresi, azot fosforik ve potasyum oranı yüksek
olduğu için çiçek ve sebze yetiştiriciliği için çok uygundur. Derisi; ayakkabı,
terlik, oyuncak, eldiven, şapka ve güderi yapımında kullanılmaktadır. Bunların
dışında; tavşan kanından yem ve ilaç sanayisinde, tavşan beyni ve bazı
dokularından ilaç hazırlanması amacıyla ilaç sanayisinde yararlanılmaktadır.




Kaynakça

  • 1. Acar, P. (2004). Ankara Tavşanı da Var. Basın-dan seçmeler.
  • 2. Adrian, J, Legrand, G. and Fragne, R. (1981). Dictionnaire de Biochimic Alimentaire et de Nutrition. Paris, Technique et Documentation.
  • 3. Anonymous (1994). Rabbit production. Penn State Corespondence Course 109.
  • 4. Anonymous (2002a). Angora Rabbits. Agricul-ture Notes, AG0631, ISSN 1329-8062.
  • 5. Anonymous (2002b). Ankara Tavşanı Hakkında Genel Bilgiler.
  • 6. Anonymous(2002c).Genel Bilgiler/ Yetiştiricilik
  • 7. Anonymous (2003a). Angora Rabbit, Angora Wool, Angora Yarn, Angora Fiber for Hands-pinning.
  • 8. Anonymous (2003b). Angora Tavşanlarının Ge-nel Özellikleri.
  • 9. Anonymous (2003c). Angora Tavşanlarının Ge-nel Özellikleri.
  • 10. Anonymous (2003d). Ankara Tavşan Yetiştiri-ciliği.
  • 11. Anonymous (2003e). English Angora Rabbit .
  • 12. Anonymous (2004a). Ankara Tavşanları Hak-kında Genel Bilgiler.
  • 13. Anonymous (2004b). Ankara Tavşanı İle İlgili Genel Bilgiler.
  • 14. Anonymous (2004c).Tavşanlar Ailesi İçinde An-gora Tavşanının Yeri.
  • 15. Balaban, M., Şavluk, R. (2004). Ankara Tavşan Yetiştiriciliğinin Sağladığı Avantajlar.
  • 16. Baselga, M. (1995). Production and Genetic Improvement of Rabbit Meat in Spain. Ulusal Kümes Hayvanları Sempozyumu, Adana.
  • 17. Bekyürek, T. (1998a). Ankara Tavşanında Kırkı-mın Üreme Verimi Üzerine Etkisi. Bildiri 1. Bi-limsel Kürk Hayvancılığı Sempozyumu.
  • 18. Bekyürek, T. (2003b). Ankara Tavşanı Hakkın-da Genel Bilgiler.
  • 19. Büyükkorkmaz, S., Büyükkorkmaz, N. (2003). Ankara Tavşanının Genel Özellikleri.
  • 20. Flecknell, P.A. (1991). Rabbits. 69-82. In: P.H Beynon, J.E Cooper eds. Manual of Exotic Pets. Published by the British Small Animal Veteri-nary Association Kigsley House, Barcelona.
  • 21. Furkan, A.E. (2004). Ankara Tavşanı Hakkında Genel Bilgiler.
  • 22. Hermann, S., Wortmann, G. and Wortmann, F.J. (1996). Characteristics of Angora Rabbit Fibre 1-The Influence of Fibre Origin on Fibre and Medulla Diameter in Angora Wool. World Rabbit Science., 4, 149-153.
  • 23. İnal, S. (2000). Ankara Tavşanının Genel Özel-likleri.
  • 24. Karahan, D. (2003). Ankara Tavşanı Hakkında Genel Bilgiler.
  • 25. Koçak, Ç. (1990). Tavşan Yetiştirme. Ege Üni. Ziraat Fak. Yay No: 184.
  • 26. Kurt, C., Ertuğrul, F. (2004). Dünyada Angora.
  • 27. Leeder, J.D, M.C Gregor. B.A. and Steadman, R.G. (1998). Properties and Performance of Goat Fibre-A Review and Interpretation of Existing Resarch Results. R.I.R.D.C. Publica-tion No: 98/22 (Rural Industries Resarch And Development Corporation).
  • 28. Ongün, Ş.N. (1992). Tavşan Irkları ve Yetiştiri-ciliği.
  • 29. Rougeut, J. and Thebault, R.G. (1983). Variati-ons Sainannieres de la Composition et de la Structure du Pelage : Exaple de la Toison du Lapin Angora. (Seosanal Variations in Coat Composition and Structure With Special Reference to the Angora Rabbit). Annales de Zootechnie 32, 287-314, French.
  • 30. Rouvier, R., Brun, J.M. (1990). Crossbreding and Selection Experiments in Rabbits, A. Revi-ew of French Waron Litter TraitsSeminaires Meditercane’ens.
  • 31. Selçuk, E.(1985). Tavşan Yetiştiriciliği. T.C Ta-rım Orman ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlan-ma ve Destekleme Genel Müd.’lüğü, Yay.No:2.
  • 32. Stephen, R. (1952). Seasonal Observations on the Wilof Rabbit in West Wales. Proc. Zool. Soc., London. 122, 417-474.
  • 33. Topçu, Y. (2003). Tavşan Yetiştiriciliği.
  • 34. Tripathi, R.S., Dev, C., Sharma, M.C. (1995). Economics of Angora Rabbit Farming Hills. Indian Journal of Animal Sciences 65(6), 678-683
  • 35. Türkarslan, M. (2004). Ankara Tavşanı Hakkın-da Genel Bilgiler.
Toplam 35 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özge Yıldırım Bu kişi benim

Selim Kul

İbrahim Şeker

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yıldırım, Ö., Kul, S., & Şeker, İ. (2005). ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ). Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi, 4(1), 112-116.
AMA Yıldırım Ö, Kul S, Şeker İ. ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ). (DAD). Aralık 2005;4(1):112-116.
Chicago Yıldırım, Özge, Selim Kul, ve İbrahim Şeker. “ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ)”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 4, sy. 1 (Aralık 2005): 112-16.
EndNote Yıldırım Ö, Kul S, Şeker İ (01 Aralık 2005) ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ). Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 4 1 112–116.
IEEE Ö. Yıldırım, S. Kul, ve İ. Şeker, “ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ)”, (DAD), c. 4, sy. 1, ss. 112–116, 2005.
ISNAD Yıldırım, Özge vd. “ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ)”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 4/1 (Aralık 2005), 112-116.
JAMA Yıldırım Ö, Kul S, Şeker İ. ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ). (DAD). 2005;4:112–116.
MLA Yıldırım, Özge vd. “ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ)”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi, c. 4, sy. 1, 2005, ss. 112-6.
Vancouver Yıldırım Ö, Kul S, Şeker İ. ANKARA TAVŞANI (I. BAZI VERİM ÖZELLİKLERİ). (DAD). 2005;4(1):112-6.