Bu
derlemede, Ankara tavşanının bazı verim özellikleri değerlendirilmiştir. Ankara
tavşanının yetiştirilmesinin ilk amacı yün üretimidir. Ankara tavşanı
yetiştiriciliğinde et, gübre, deri gibi yan ürünlerde işletmeye önemli bir
ekonomik gelir sağlamaktadır. Yediği yemleri ete dönüştürme oranı çok
yüksektir. Tavşan eti; pro-teince zengin, yağ, kolesterol ve kalori oranı çok
düşüktür. Ankara tavşanın gübresi, azot fosforik ve potasyum oranı yüksek
olduğu için çiçek ve sebze yetiştiriciliği için çok uygundur. Derisi; ayakkabı,
terlik, oyuncak, eldiven, şapka ve güderi yapımında kullanılmaktadır. Bunların
dışında; tavşan kanından yem ve ilaç sanayisinde, tavşan beyni ve bazı
dokularından ilaç hazırlanması amacıyla ilaç sanayisinde yararlanılmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 4 Sayı: 1 |