Bu çalışmada ortalama ağırlıkları
200 g
olan aynalı sazan balıklarının 16 °C, 21 °C ve 26 °C de beslenmesin-de kullanılan yemdeki proteinin
sindirilme düzeyleri tespit edildi. Balıklara verilen yeme eksternal indikatör
olarak kromoksit (Cr2O3) katıldı. Kromoksitli yemlerle
beslenen balıkların dışkıları diseksiyon metoduyla alınarak, her üç sıcaklık
derecelerinde dışkı analizleri yapıldı. Analizler sonucunda, yemdeki proteinin
balık-lar tarafından sindirilme düzeyi 16 °C de %81.22, 21 °C de
% 85.84 ve 26 °C
de % 87.77 olarak tesbit edildi ve aralarındaki farkın istatistiksel olarak
önemli olduğu belirlendi (p<0.05).
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Temmuz 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 3 |