BibTex RIS Kaynak Göster

Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi

Yıl 2012, Sayı: 1, 1 - 24, 01.03.2012

Öz

Turizm sektörünün belkemiğini oluşturan otel işletmelerinin günün değşen rekabet koşullarına uyum sağlayabilmesi için başarıyı gelenekselin dışına çıkararak, çok boyutlu olarak değerlendirmesi gerekmektedir. Söz konusu işletmelerde çok boyutlu performans ölçüm sistemi olarak günümüzde kullanılabilecek birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlrin otel işletmelerinde uygulanması durumunda sektörün ve işletmelerin kendine has özellikleri de dikkate alınarak en uygunu seçilmelidir. Bu noktada etkin ve kaliteli bir eğitim almış işgücünün önemi ön plana çımaktadır. Bu noktadan hareketle çalışmada çok boyutlu performans öçüm sistemlerinin turizm işletmeciliği eğitimi veren üniversitelerin ders müfredatlarındaki yeri lisansüstü seviyesinde araştırılmış ve çalışmada önerilen şekliyle herhangi bir dersin olmadığı görülmüştür. Daha sonra çok boyutlu performans ölçüm sistemlerine ilişkin olarak, muhasebe eğtimi tarafından akademik turizm eğitimine önerilebilecek örnek bir ders tanıtım formu hazırlanmış ve önerilere yer verilmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ersan Özgür Bu kişi benim

Ahmet Aktürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özgür, E., & Aktürk, A. (2012). Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi. Gazi Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi(1), 1-24.
AMA Özgür E, Aktürk A. Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi. Mart 2012;(1):1-24.
Chicago Özgür, Ersan, ve Ahmet Aktürk. “Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri Ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi”. Gazi Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, sy. 1 (Mart 2012): 1-24.
EndNote Özgür E, Aktürk A (01 Mart 2012) Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi 1 1–24.
IEEE E. Özgür ve A. Aktürk, “Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi”, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, sy. 1, ss. 1–24, Mart 2012.
ISNAD Özgür, Ersan - Aktürk, Ahmet. “Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri Ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi”. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi 1 (Mart 2012), 1-24.
JAMA Özgür E, Aktürk A. Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi. 2012;:1–24.
MLA Özgür, Ersan ve Ahmet Aktürk. “Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri Ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi”. Gazi Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, sy. 1, 2012, ss. 1-24.
Vancouver Özgür E, Aktürk A. Otel İşletmelerinde Kullanılabilecek Çok Boyutlu Performans Ölçüm Sistemleri ve Lisansüstü Turizm Eğitimine Bir Ders Önerisi. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi. 2012(1):1-24.